Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás morzsával szórt töltött padlizsán

Fokhagymás morzsával szórt töltött padlizsán
Fokhagymás morzsával szórt töltött padlizsán
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy férfi kollégám küldte át a linkjét ennek a receptnek. Szlovákul volt. Szerencsére otthon vagyok a google fordító használatában.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Először összeállítjuk a fokhagymás kenyérmorzsát  - 1 padlizsánhoz 3-4 szelet kenyeret morzsolunk össze.

  1. A szikkadt kenyeret - óvatosan - vágjuk jó vastag szeletekre.
  2. Terítsünk le egy tiszta asztalkendőt. A kenyérbélből kézzel tépjünk nagyobb darabokat, és két nyitott tenyerünk között dörzsölgetve-sodrikálva teljesen morzsázzuk el.
  3. A terítőn hagyjuk száradni, közben forgassuk néha át, és közben próbáljuk a nagyobb morzsákat még kisebbekre morzsolni az ujjainkkal. Ha egyenletesebb morzsát szeretnénk, nagy lyukú tésztaszűrőn engedjük át.
  4. A morzsa szinte azonnal, kis szikkadás után már használható, de megszárítva, vászonzacskóba kötve, hetekig eláll.
  5. Teflonserpenyőben olvasszunk meg 1 ek vajat 1 ek olívaolajon. Pirítsunk meg rajta a 8 gerezd lereszelt fokhagymát, de ne égessük meg. Kb. 2 perc.
  6. Hozzáöntjük a kenyérmorzsát, és pár percig együtt pirítjuk folyamatosan kevergetve.

Padlizsán elkészítése:

  1. Kettévágjuk hosszában a padlizsánt, kikaparjuk a belsejét/magját. A padlizsáncsónakokat lesózzuk, félretesszük.
  2. Egy kevés olívaoljaon megpirítjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott padlizsánbelet, 1 percig együtt sütjük, majd mély tálba öntjük.
  3. Hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, metélőhagymát, bazsalikomot, rozmaringot. Ha nincs friss, szárított fűszerekkel is dolgozhatunk, én is így tettem.
  4. Adjuk hozzá az érett, felszeletelt paradicsomokat vagy egy 40 dkg-os paradicsomkonzerv felét. Ha nem elég leves a paradicsom, pár löttyintés paradicsomlével vagy sűrítménnyel szaftosíthatunk rajta.
  5. Sózzuk, borsozzuk, jól keverjük össze.
  6. Egy tűzálló tál alját vékonyan kikenjük olajjal, papírtörlővel felitatjuk a padlizsánok belsejéből a keletkező sós levet, majd egymás mellé betesszük őket a tepsibe.
  7. Megtöltjük a fűszeres-paradicsomos töltelékkel, és a töltelékre halmozzuk a kenyérmorzsát.
  8. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben megsütjük. Eltávolítjuk a fóliát, és addig sütjük, amíg a morzsakéreg jó barna és ropogós nem lesz rajta.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 794
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos padlizsán, morzsás sült padlizsán, morzsával szórt zöldség

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-05-15 14:18

ÚÚ, most látom, milyen hossú lett a leírás, remélem nem riaszt el senkit, hiszen pikk-pakk összedobható kaja!

596
padlizsán 1 nagy db
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
snidling 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
paradicsom 2 nagy db
vaj 1 ek
fokhagyma 8 gerezd
kenyér 5 szelet
rozmaring 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál