r
Nosalty Logó

Fokhagymás-magos hűtős kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Fokhagymás-magos hűtős kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 188 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2238 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 188 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4245.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2772 micro
Összesen 2238 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 209 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott fedeles edényben a hűtőben tároljuk.
  2. Használat előtt kivesszük a hűtőből (gyengén átgyúrjuk, ha nagyon pufi-levegős), és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni.
  3. Ezután kettévágjuk, majd egyenként gyengén olajozott vagy lisztezett felületen félujjnyi körrélapogatjuk (lehet nyújtófával is). Hat cikkre vágjukmindegyik kört, majdacikkeketa hosszabbik oldaluktól feltekerjük, és 3-4 cm-re egymástól egy zsírozott/sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket.
  4. Kb. 15 percig pihentetjük, majdfelvert tojással vagy tejjel lekenjük, és az előmelegített, forrósütőben sütjük 10 percig, majd a hőt 200 fokra levéve aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 143547
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.

Ajánló

Ebből a tésztából bármilyen formájú kenyeret (gyökérkenyér, bagett), vagy péksüteményt süthetünk. Zsemlének, kiflinek kevesebb kelesztési és sütési idő kell, mint a kenyereknek; így időt nyerhetünk és általában nagyobb a sikerük is, mert látványosak, ropogósak! Ha igazán ropogósra akarjuk sütni a tésztát, akkor tegyünk forró vizet egy kis edényben a sütőnk aljára, plusz sütés közben is fújhatunk néhányszor vízpermetet a sütőbe.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Turbózott lusta kifli: fokhagymával, petrezselyemmel, magokkal, búza és kukoricadarával gazdagítottam az előző lusta kifli receptemet. Itt a liszt kétharmada teljes kiőrlésű, ezért lazítottam langyos krumpli-főzőlével, joghurttal és egy kis olívaolajjal. A tészta egyharmad részéből tegnap török gözlemét sütöttem, a többi tészta a hűtőben "puffogott", míg meg nem sütöttem ma kiflinek. Finom, könnyű, ropogós lett; a csülkös bableves mellé kínálom vacsorára.

Hozzászólások

Évi néni

Hát ez nagyon szuper. Meg tudnám most azonnal enni. GYÖNYÖR?!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon tetszik a recept. Gratulálok hozzá. Szeretettel ölel: Vass

Torma

Köszi Vass :) érdekes, hogy olyan vad fokhagyma illat volt sütéskor és a végére megszelídült az íz...fokis lett, de a többi benne lev? is érz?dött evéskor...fincsi lett a vacsi :))) nekünk mindig szívmelenget?en nosztalagiásak a magyar ételek; különösen a bográcsosak! Nagyon szép hetet kívánok, puszi, Torma :)

Samiya

Kedves Torma! Hhmmm... Hogy ez a kifli milyen jól néz ki! Ha tehetném, levenném a monitorról és megenném. :) Üdv: Samiya

Torma

Nagyon kedves a megjegyzés, köszönöm Samiya! Ha tehetném, tennék is a monitorodra egyet kóstolónak :P

Mandula

Kedves Torma! Már alig várom a hétvégét, meg fogom sütni!!! :) Szeretettel: Emese

Torma

Sok sikert Emese! T :)

Fahéj

Mosolygós, szépséges! :) A krumpli f?z?víz nagyon jó ötlet, én is szoktam használni. Ha nem lennék iszonyú fáradt, ezt most megsütném azon nyomban! Pussz: Fhj ;)

Torma

Szia Fhjka:))) át tudtam volna dobni néhányat aznap, mert kett?nknek maradt másnapra is; úgy is finom volt, persze kevésbé ropogós...párat megtöltöttem kis maradék túró és mángold keverékkel; gyömbérrel és kurkumával ízesítve, mert jót tesznek ezek a szervezetnek :))) na, aztán azok voltak ám a finomak!!! Most egy "Janis" kovászos keleget lassan, mert csak 16 fok van...plussz egy adag vadkovaszos gyúrt tészta is vár a h?t?ben, úgyhogy vadkovászozni fogok kedvemre ma!!! Feldobok egy adag káposztát is kovászolni; meleg napokat várunk...puszillak, kellemes, könny? hetet, puszi, Tormi :)

pussycat

Szia Tormi! Tetszik ez a csodalatos kiflike, holnap lesz megsutve. Tokmag helyett napraforgomagot fogok beletenni, mert az van itthon. Orulok, hogy visszajottel, remelem jot pihentel. Szegeny pussycat most labadozik (akarom mondani: haromlabadozik) a mutet utan, de azert jol van hala istennek:)))) Puszi, Csuki:)

Torma

Sziaaaaa! Ùgy látszik, hogy beköltöztél az új konyhába! Várjuk az új, fincsi receptjeidet! Szegeny pussycat....de így jobb lesz neki. Ma vadkovászos napot tartottam (kenyér és gyúrt tészta is); a legjobban itthon pihenek :))) puszillak, Tormi :)

ZilkaZil

Szia Torma! Holnap tésztát fogok gyártani, de látom, egy ilyen kiflit is muszáj lesz beiktatni! A f?z?vízen már meg sem lep?dtem...én is használom majdnem mindenét, pl. a borsóé nagyon finom, de van, amikor maradék levest teszek a tésztába, de eddig ezt nem mertem beleírni egyik receptbe se...:) puszi, Zilka

Torma

De jót nevettem! Nagyon jó fej vagy :))) ez a maradék leves ötlet nagyon jó, megjegyzem! Egy kis zöldség krémleves ( nem a tasakos!) például szuper lenne a kenyérbe! Hogy te milyen okos vagy!! Köszi az ötletet! Puszi, Torma :) Ui: Láttad azt a Thang Zong fahéjas kalácsot? Az is érdekes!!!

ZilkaZil

Szia, nem láttam eddig, de most megnéztem. Ott is feltettem a kérdést, vajon miért jó ez a technika? Nem tudok rájönni, mit csinálhat egy megf?zött lisztkulimász... És a leveshez visszatérve: valamiért mindig annyi levest sikerül f?znöm, ami kb. 1 mer?kanálnyival több, mint amit megeszünk. Azt eltenni hülyeség lenne, és nem m?ködik az "apukám, edd má' meg ezt a kis levest, ne kelljen má' kidobni" módszer sem, ezért találtam ki. Na meg amúgy is mindent belegyúrok a kenyérbe :P (a tasakos levest utálom...mindegyiknek van valami kiszell?ztethetetlen m?cucc szaga)

Torma

Na, megint jól megnevettettél Zilka :))) ez a lisztkulimász puhítja a kenyeret/kalácsot és tovabb puha is marad....ezt olvastam, de még nem próbáltam, de ki kell próbálnom!! Nagyon kellemes hétvégét!!! Puszi, Torma :)

ZilkaZil

Én is kipróbálom mindenképp ezt a kínai hangzású, de állítólag japán cuccot!

Csiki Piroska

Szia Tormikám! Nem tudom hogy nem vettem észre eddig a guszta kiflidet, de most mentettem. Köszi. Piroska

Torma

Köszönöm Piroska:) sütéskor er?s a fokhagyma illat, de sütés után nekem pont jó fokis volt! Mindenesetre fokhagyma-imádóknak ajánlom! Kellemes hétvégét, kellemes ?szt kívánok szeretettel, Torma :)

kmary2

Kedves torma! A kenyérliszt lehet sima liszt is? M.

Torma

Igen, lehet! Tönkölyliszt nagyon szép eredményt produkál, érdemes kipróbálni azt is, ha van mód rá! Üdv, Torma :) Ui: azóta már megsütöttem a kenyér variációját ennek a kiflinek; nekünk nagyon bejött a durvára vagdalt fokhagyma! Abba dobtam 2 durvára vagdalt chilit is...lenmag helyett pedig mozsárban tört köménymagot...imádom variálni a kenyereimet :))) Aki a puha péksütiket szereti, annak ajánlom a krumpli, joghurt, kefir, tej, vaj használatát, nomeg a tang zhongos módszert!!! Mar sok recept van tang zhonggal itt a NS-in... A ropogósságot pedig forró, párásított süt?vel érjük el...SOK SIKERT!

Sillyke

Szia itt is. Recepted mentve! :)

Torma

Szia mindenhol :))) szívesen!

Törölt felhasználó

Szia! Megsütöttem a kiflit. Van ötleted, hogy az enyém miért nem így néz ki? De még csak nem is hasonlít:( A 2/3 teljes ki?rlés? lisztt?l eleve a színe is más.

Torma

Hát nem sokat tudok hozzászólni; csak azt írod, hogy más lett a színe. A lisztek különböz?k; a tk lisztek különösen...milyen arányban van benne a búzakorpa és hogy van ?rölve.

Kardos Helga

Szia Torma! Elkészítettem a kiflidet 2x is. Egyszer egyb?l, kelesztés után, egyszer a h?t?b?l el?véve, de nekem sem lett olyan, mint neked a képen. Én sokkal lazábbnak gondoltam a képek alapján. Nekem nagyon tömött lett. Vajon miért?

Torma

Valoszinu tobb viz kellett volna a tesztadhoz...a lisztek vizfelvevokepessege mas. Erre saccolok.

igaz.annamari

Kedves Torma! Vajon szénhidrátcsökkentett liszttel is m?ködik a recepted?

Torma

Sajnos ehhez nem tudok hozzászólni; azzal a liszttel soha nem sütöttem...üdv, T :)

tiba

Tökéletes lett mind kinézetre, mind ízre! Köszönöm a szuper receptet! :-)

Torma

Nagyon szívesen Tiba; örülök, hogy tetszik a recept és finom lett a kiflid! Üdv, Torma :)

Farkas Katalin

Én a krumplis lángosnál nem használok más folyékony összetev?t /tej, tojás/, csak a krumplinak a f?z?levét, abban futtatom fel az éleszt?t, és azzal dagasztok. Még másnap is finom, puha a lángos.

Torma

Rendben Katalin, de ez nem krumplis lángos, hanem fokhagymás, h?t?s kifli ;)

andi13hu

Szia! Hát én rutinosan csak 3 dl vizet tettem a masszába, de így is galuskatészta s?r?ség?/hígságú lett. Viszont kell? mennyiség? liszt további hozzáadásával elég ígéretesnek t?nik, most sül az els? adag sonkával töltve...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.