r
Nosalty Logó

Szegedi kifli

NS
Szegedi kifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1287
Kalória
23.3g
Fehérje
146g
Szénhidrát
66.6g
Zsír
43.3g
Víz
152.5g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    1429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    146 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    266.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7761.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    5715 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    584.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 5146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 351 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a megmaradt tejet, az olajat és a felfutatott élesztőt. Jól sszegyúrjuk, és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni. Ez kb. 1/2-3/4 óra.
  2. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük. Majd midkét darabot 4 részre osztjuk. Egyesével kör alakúra nyújtjuk kb. 2 mm vastagra, és 4 cikkre vágjuk.
  3. A hideg vajat először 2 mm vastag szeletkre vágjuk, majd a szeleteket vékonyan felcsíkozzuk. 1-1 csíkot rakunk a cikkek nagyobbik részére, és onnan haladva feltekerjük. A kiflik végeit jól visszahajtjuk, a tekerés közben végül kicsit összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk őket. Kicsit hagyjuk pihenni, majd felvert tojással megkenjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom, omlós.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...