r
Nosalty Logó

Mama piros kiflije

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Torma
Mama piros kiflije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3086.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    1753 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2279 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejes tang zhonghoz (receptem itt)a tejet a liszttel közepes tűzön habverővel simára keverjük, és addig hevítjük, míg besűrűsödik, majd lehűtjük.
  2. Az olaj és a fűszerpaprika kivételével a többi anyagból és a lehűtött tang zhonggal szép fényes, sima, puha tésztát dagasztunk, majd 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Ezután olajozott (lehet lisztezett is) felületen kettévágjuk, majd a kéttészta-cipót egyenként kb. fél centi vastag körlapra nyújtjuk, megkenjük olajjal, meghintjük 1 kk fűszerpaprikával, feltekerjük, összehajtjuk,újból kinyújtjuk, majd 6 körcikkre vágjuk, éskiflikkétekerjük (a körcikk hosszanti oldalától). 12 kiflit kapunk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket, kb. 3 cm-re egymástól; mert sütés alatt dagadni fognak!
  5. 15 percet újból pihentetjük, majd tejjel lekenjük, durva tengeri sóval gyengén meghintjük, és előmelegített, forró, párás sütőben megsütjük (kb. 25 perc, sütőtől függően).
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5994
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 05.

Ajánló

Aki nem szereti a pirospaprikát, akkor ki lehet hagyni; sütöttem így is! Ekkor a fehér kifliket lekentem tejjel, és szezámmaggal sűrűn meghintettem. Magok nélkül sima vajas kiflit kapunk, a tésztát természetesen vajas zsemlének is formázhatjuk! Szuper-puha, pillekönnyű péksütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Drága anyósom, Mama egyik népszerű receptje - itt kissé átalakítva. Régen a sok pici gyermeke igen szerette a "piros kiflit"; férjem mesélte, hogy mindig egy óriási tállal készült (valószínű az itteni receptemnek 2-3-szoros mennyisége lehetett!) Többször sütöttem az eredeti verziót; az persze tang zhong nélkül készült, és a fűszerpaprikát beledagasztottam a tésztába, majd köménymagot szórtam a tetejére. Most piros-fehér cirmosak lettek a pillekönnyű, egyenesre formázott, hetyke kis kiflik! Sajttal, retekkel, paprika-paradicsommal ettük; vajazva!!! Nagyon finom volt! :) És persze hálával, szeretettel gondoltunk most is Mamára...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.