r
Nosalty Logó

Fitt sárgaborsó-krémleves

Baroness konyhája
Fitt sárgaborsó-krémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

527
Kalória
24.9g
Fehérje
67.8g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
56.5g
Víz
-
Koleszterin
25.2g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 527 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3172 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 527 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    1935 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    407 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    151 mg

Víz

  • Összesen
    338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 3172 kcal
  • 15% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

  1. A sárgaborsót átmossuk és kb. 1 órára beáztatjuk. Közben a tökmagot száraz serpenyőben lepirítjuk. Az avokádót apró kockára vágjuk, összekeverjük az olívaolajjal, a citrom kifacsart levével, pici sóval és a felaprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel. (Más friss zöldfűszerekkel is jól harmonizál a semleges ízű avokádó.)
  2. Áztatás után a borsót kb. kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Sózzuk, leheletnyi borsot teszünk rá. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a szárított zöldségkeveréket és a felaprított fokhagymát. A fedőt félremozdítjuk, kis lángon főzzük és időnként kavargatjuk, nehogy kifusson.
  3. Ha a borsószemek kezdenek szétfőni, botmixerrel pürésítjük és a görög joghurttal selymesítjük. Híg állagot állítunk be, mert hűlés közben egyre inkább sűrűsödni fog. A levest, a zöldfűszeres avokádóval és a tökmaggal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 50 p

További receptek

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek