Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymamám sóskalevese

Nagymamám sóskalevese
Nagymamám sóskalevese
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, különleges ízvilágú leves, ami régi családi receptúra alapján készül. Most ezt ajánlom kipróbálásra!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sóskát megtisztítjuk, és kétszer-háromszor bő vízben megmossuk. Miután kifacsartuk belőle a vizet, félretesszük.
  2. Egy méretes fazékban megolvasztjuk és felforrósítjuk a vajat. Beletesszük a mosott sóskát, és kevergetve péppé sütögetjük. Ezután meghintjük liszttel. Jól elkeverjük.
  3. Deszkára tesszük a fazekat, felöntjük vízzel a lisztes-sóskás masszát, egyneművé keverjük. Én ezt a műveletet botmixerrel végzem. Ezután ízlésünknek megfelelően sózzuk, cukrozzuk.
  4. Visszatéve a tűzre gyengén forraljuk a levest, amíg kissé besűrűsödik, és elforrja a keletkezett habot.
  5. Langyosan tesszük asztalra, vajban pirított kenyérkockákat kínálunk mellé.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

retró leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

103
sóska 15 dkg
vaj 4 dkg
finomliszt 1.5 ek
víz 7 dl
cukor 1 tk
0 ízlés szerint