r
Nosalty Logó

Ázsiai halleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ázsiai halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 878 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 47 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1162.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    225 micro
  • β-karotin
    2960 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 146 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6976 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    3732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1753 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    304 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    1347 micro
  • β-karotin
    17759 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 878 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    132 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 47 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékba belehelyezzük a hal fejét és gerincét, majd felöntjük vízzel. Hozzáadunk 1 gerezd fokhagymát, a salottahagymát, a répát és a zellerszárat, valamint egy tojás nagyságnyi friss gyömbérgyökeret. Kevés sót szórunk bele és egész borsot adunk hozzá. 1 órán keresztül főzzük. Amikor megfőtt félrevesszük.
  2. Ekkor wokban egy evőkanál szezámolajat felhevítünk, és amikor jó forró, beledobjuk a felkockázott halat, a megpucolt rákokat és a karikákra vágott kalamárt (vagy kagylót). Hirtelen 1 perc alatt összesütjük és rászórjuk a babcsírát. További 1 percet sütjük.
  3. Ekkor felöntjük a leszűrt hallével (amit előzőleg már 1 órán keresztül főztünk). Adunk hozzá 2 evőkanál szójaszószt, és beletörünk egy gerezd fokhagymát. A paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, és szintén a levesbe tesszük. Közben a pak choi-t (kínai kel) felvágjuk hosszúkás darabokra és azt is beleszórjuk. Belenyomjuk a citrom levét, és hagyjuk felforrni a levest, nagyjából 3-4 perc alatt.
  4. Ha szeretjük a csípőset, akkor vághatunk a levesbe chilit. Errefelé csípős szószt szoktak felajánlani: külön kis tálkában összekevernek kis szezámmagolajat szójaszósszal és chilivel.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 4708
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi közép-európaiként nagyon szeretem a leveseket. Szingapúrban a Hawker center-ekben is levesekre vadásztam, de sajnos arra már rájöttem, hogy az ázsiaiak nem valami leveses nemzet. Főképp dumpling soup és ramen a két legkedveltebb levesük, amit az utcai étkezőkben lehet venni. Viszont ha alaposabban átfürkésszük a kínálatot, azért rá lehet bukkanni erre a nagyon ínyenc hallevesre (seafood soup) is. Ez a halleves egy cseppet sem hasonlít a magyaros halászléhez. Teljesen más ízvilága van. Elhatároztam, hogy első alkalommal, amikor friss halat veszek a piacon, készítek egy ilyen ázsiai hallevest, mert igazán különleges, és nagyon finom. A receptet egy helybéli nénikétől kaptam, aki a piacon zöldséget árul, és örömmel osztotta meg velem a levessel kapcsolatos tudnivalókat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek