Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ferrero cupcake

Ferrero cupcake
Ferrero cupcake
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csoki szerelmeseinek! Igaz, hogy nem könnyű, és nem is olyan gyorsan elkészíthető, de ha időt szánunk rá, a siker elkerülhetetlen. Nekem a legnehezebb az volt, hogy ne egyem meg a Ferrero golyókat :) ugyanis ez koronázza meg a sütinket. Könnyű habkrém, ropogós csokoládés mogyorós kéreg, édes vaníliás tészta. Ki tud ennek ellenállni.

hozzávalók / 6 adag

Cupcake tészta

Ferrero kéreg

Ferrero krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Cupcake tészta

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, hogy jól feloldódjon a cukor.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és minden mást, utoljára a lisztet keverjük hozzá adagonként.
  3. Jól összedolgozzuk a tésztát, a muffin sütőbe papírkapszlikat teszünk. Egy kapszliba kb 2,5 evőkanál masszát tegyünk.
  4. 180°c-on kb. 15 percig sütjük vagy tűpróbáig.

Ferrero kéreg

  1. Megolvasztjuk a csokit, belekeverjük a tejszínt és a mézet.
  2. Hűtőben addig hűtjük, amíg a krém kenhetővé nem válik, ha nagyon siettetni akarjuk a folyamatot, akkor kicsit a fagyasztóba tesszük, hogy dermedjen.
  3. A sütik szélét bekenjünk a csokikrémmel, majd a zúzott mogyoróba forgatjuk.

Ferrero krém

  1. A tojásfehérjét, a sót és a cukrot kemény, fényes habbá verjük.
  2. A cukor olvadását elősegíthetjük, ha meleg vízgőz fölé tesszük a tálat, amiben a habot verjük.
  3. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a lágy vajat és a nutellát vagy az olvasztott csokit, addig verjük, amíg egynemű krémet kapunk.
  4. Ha kész, habzsákba töltjük, és a csokis mogyorós kéregre nyomjuk. A kész cupcake-t hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
  5. Díszítés: olvasztott csokit csurgatunk a tetejére, majd egy Ferrero Rocher-t nyomunk rá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 958
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bűbáj Sütigyár

Mióta szakács: 2014.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Ferrero Rocher cupcake, bonbonnal díszített muffin, csokigolyós cupcake, mogyorós bonbonnal töltött muffin

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2016-02-16 16:03

Hát ez nagyon nagyon nagyon nagyon!!! :) Hány db lesz belőle? A kéreghez elfogy az összes csoki? Vagy azzal öntöd le a végén?

Földi Anikó
Bűbáj Sütigyár / Földi Anikó Tue, 2016-02-16 18:24

Szia zsuzsi965!
Azt külön olvasztottam.
A kéreghez elfogy az összes csoki.Nem emlékszem hány darab jött ki belőle, nem akarok hülyeséget írni tényleg nem tudom már

ruszinne
ruszinne Sun, 2016-02-14 22:42

Nagyon gusztusos és " elegáns" süti! :) A habtejszínt fel kell verni habbá, vagy anélkül tesszük a kéreg anyagaihoz?

1179
finomliszt 120 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
vaj 80 g
cukor 100 g
tojássárgája 5 db
tejföl 4 ek
vaníliaaroma 3 teáskanál
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
étcsokoládé 150 g
habtejszín 100 ml
méz 2 teáskanál
földimogyoró 50 g
dió 50 g
tojásfehérje 5 db
vaj 240 g
porcukor 240 g
1 csipet
vaníliaaroma 3 teáskanál
nutella 2 ek
csokoládé 5 dkg