r
Nosalty Logó

Feketeerdő varrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő varrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Összesen 1079 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Összesen 12927 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Összesen 315 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1079 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    380.9 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4004.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1358 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2347.2 g
  • Cukor
    2052 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1866 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1695 micro
Összesen 12927 kcal
  • 3% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: A cukrot és a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra keverjük, míg szép fényes, világos masszát kapunk.
  2. A keményítőt, lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és óvatosan, hogy ne törjön, a cukros masszához keverjük.
  3. Egy 26 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, ha kihűlt, 3 vékonyabb tortalapra vágjuk.
  4. Meggykompót: A fagyasztott meggyet a cukorral és 1 dl vízzel felfőzzük, és a simára elkevert pudingporral sűrűbb kompótot főzünk, hagyjuk kihűlni.
  5. Vaníliás krém: A krémhez a pudingporból, cukorral, tejjel kissé keményebb pudingot főzünk. Ha kihűlt, óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal, és a reszelt csokival.
  6. Torta töltése: 1. Tortalap 2. Vaníliás krém és meggykompót fele 3. Tortalap 4. Vaníliás krém és meggykompót másik fele 5. Tortalappal zárunk, így stabilabb lesz a tortánk a bevonáshoz.
  7. Fondantalapozás: Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás. A habport, a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalább 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat. Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció. Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1-2 nappal korábban ezzel kezdenünk.
  8. Fondant készítése otthon: A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és 1 ek glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzáadjuk a 750 g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük. A maradék 250 g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához, addig amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
  9. 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és színezzük, és készítsük el a dekorációs elemeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7449
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kedvelem a formatortákat, mert nagy teret engednek a kreativitásnak, és igazi egyedi ajándékok is. Ezt a tortát a barátnőmnek készítettem szülinapjára, aki hobby szinten nagyon sokat varr és horgol. Az egyik kedvenc tortám :-)

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliás krémhez

A meggyes töltelékhez

A fondantalapozó krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek