r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta változat Sziszitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sziszi
Feketeerdő-torta változat Sziszitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Összesen 1499 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Összesen 8986 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Összesen 349 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 1499 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    568.8 g
  • Telített zsírsav
    318 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4078.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    918.8 g
  • Cukor
    635 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4396 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1318 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 8986 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 349 Kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta elkészítése: A tojásfehérjéket a fele cukorral habbá verjük. A sárgájákat a másik fele cukorral fehéredésig verjük, majd a robotgéppel hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is. A porneműeket összekeverjük. A három összetevőt felváltva egy nagy tálban összekeverjük, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. Kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformában megsütjük, mint egy piskótát.
  2. A megykrém elkészítése: Elkészítjük a pudingport a hagyományos módon, csak nem fél liter tejjel, hanem 3 dl meggylével főzzük meg. A vaníliás puding így kicsit áttetszős, zselatinszerű állagot ad ki. Miután a puding megfőtt és egy kicsit meghűlt, hozzákeverjük a meggydarabokat.
  3. A csokoládés krém készítése: A lisztből és a tejből főzött krémet készítünk: a tejbe beleszórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg besűrüsödik. Ezt félrerakjuk, hogy hűljön. A tábla csokit gőz felett felolvasztjuk. A margarint (sütés előtt készítsük elő, hogy szobahőmérsékletű legyen) kikeverjük a cukorral. Robotgéppel a krém három összetevőjét összekeverjük, amíg szép habos és egyenletes krémet nem kapunk.
  4. A fehércsokis krém készítése: Ugyanúgy készítjük el, mint az előbb a csokis krémet, csak annyi a különbség, hogy a főzött krémnél tej helyett tejszínt használunk.
  5. A torta összeállítása: A kihűlt tésztát 3 lapba vágjuk.
  6. A háromfajta krémet úgy kenjük fel a tortalapokra, hogy miután szeletet vágunk a tortából, sakktábla mintát adjon ki. Ez a következőképpen történik: A krémeket koncentrikus körökben kell felkenni a tortalapokra, eltérő sorrendben így készítjük el: az első lapra középre -nagyából kör alakban- meggyes krémet kenünk, köré fehércsokis krémet, és a szélére csokis krémet. Erre ráhelyezzük a következő tortalapot, és ennél középre tesszük a csokis krémet, középre a meggyes krémet és a szélére a fehér krémet.
  7. Erre ráhelyezzük a harmadik tortalapot. A maradék fehércsokis krémmel bevonjuk a torta tetejét, az oldalát a maradék csokis krémmel. A tetejét enyhén megszitáljuk kakaóporral és a maradék meggyes krémmel, valamint marcipándíszekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1991
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 07.

Ajánló

Annak ajánlom, aki szereti a feketeerdő-tortát és édességimádó.

Receptkategóriák

Anyukám szülinapjára készítettem ezt a feketeerdő-tortát. Szerintünk nagyon finom. Már régen terveztem feketeerdő-tortát készíteni, de annyira sok recept van hozzá, hogy mindig halogattam, nem tudtam választani, hogy melyiket készítsem. Végül az itt található feketeerdő-torta 6. tésztájának az adagját választottam, és ehhez készítettem háromfajta krémet.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához:

A meggyes krémhez

A csokoládés krémhez

A fehércsokis krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek