r
Nosalty Logó

Feketeerdő torta napocska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő torta napocska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Összesen 573 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Összesen 6869 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Összesen 184 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 573 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    412.2 g
  • Telített zsírsav
    275 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8482.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    2387 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2893 mg
  • Nátrium
    2588 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.7 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2607 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2973 micro
Összesen 6869 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokból piskótát sütünk, amit háromfelé vágunk el.
  2. A vaníliapudingot megfőzzük a tejje,l és teljesen kihűtjük.
  3. A vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a kihűlt pudingot, ízlés szerint teszünk hozzá porcukrot.
  4. A hulala tejszínt kemény habbá verjük.
  5. Az üveges magozott meggy levét leöntjük, fél liter legyen, ha nincs annyi, kevés vízzel pótoljuk és megfőzzük vele a puncspudingot. Ha félig kihűlt, hozzákeverjük a meggyet és hagyjuk kihűlni.
  6. Az alsó piskótalapra vanília krémet kenünk, kanállal teszünk rá a zselés meggyből, és a felvert hab harmadával megkenjük. A második lapnál is így rétegezzük.
  7. A tetejét kívülről vanília krémmel kenjük be és az oldalát is. A maradék habbal díszítjük.
  8. A csokoládévirághoz beolajozzuk az alufóliát, és a felolvasztott étcsokoládéból virágokat formázunk rá, amit ha kihűlt teljesen, lehúzunk a fóliáról és a habba állítunk.
  9. Kockára vágott meggyel és csokimázzal díszítjük (de lehet reszelt csokival is). Az oldalára mogyorókrémes rolettit teszünk egy kis krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13357
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

A tortát a lányom szülinapjára sütöttük, és nagy sikert aratott a kinézetével és az ízével is.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Holnap lesz a fiam 12. szülinapja. Megsütöm :-)) Hulala helyett habtejszínt fogok használni egy kis fixálóval meg cukorral. Mivel a puncsot nem szeretjük, én csokis pudingport teszek a meggyzseléhez. Majd meglátjuk, szorítsál :-))

Törölt felhasználó

A hulala helyett biztos jó lesz a tejszín fixálóval.A csokipuding helyett én inkább vaniliást tennék,szerintem szebb és finomabb lesz. Sok sikert,és boldog szülinapot a fiadnak!

Törölt felhasználó

Megsütöttem. A körülményeim borzasztóra sikeredtek. 14.30-kor fogtam neki és 17.00-re jöttek a vendégek. Csak annyit tudok mondani, hogy ez a recept megmentette a fiam 12. születésnapját. A torta csodásan sikerült. Sajnos elfelejtettem lefotózni, pedig büszkén felraktam volna. Habtejszínnel csináltam : fél literhez két habfixálóval. Tökéletes :-)) Sajnos a javaslatodat már csak ma olvastam, így én csokipudingot használtam a puncs helyett, mivel vanília már alapból volt benne, a fekete erd? meg passzol a csokival, és nem bántam meg. Nagyon nagyon jó lett :-)) Hála és köszönet a receptért, f?leg, hogy 28 cm-es formára írtad, biztos neked is nagy családod van :-))

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A meggyzseléhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek