Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér csokoládés feketeerdő-torta

Fehér csokoládés feketeerdő-torta
Fehér csokoládés feketeerdő-torta
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annyira nem bonyolult elkészíteni, szerintem igazán mutatós torta

hozzávalók / 8 adag

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • fél cs sütőpor

A fehér csokikrémhez:

  • 2 tábla fehér csoki
  • 0,5 l hulala tejszín

A meggyes töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A lisztet kimérjük kanállal, amit összekeverünk a kakaóporral és a sütőporral. Óvatosan hozzákeverjük a masszához, és a kapcsos tortaformába öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  4. A fehér csokikrémhez a tejszínt óvatosan fellangyosítjuk, tehetünk alá lángelosztót is. Beletördeljük a csokidarabkákat, és folyamatos keverés mellett elolvasztjuk. Ezt ki kell hűteni. Célszerű mindezt előző nap megcsinálni, mert amíg a torta sül, a tejszínt csak fel kell verni, mert volt ideje egy nap, hogy kihűljön. Türelemmel kell dolgozni a csokis tejszínnel, mert lassabban verődik fel, mint a sima, amihez szokva vagyunk.
  5. Ha mindez kész, következik a meggy. Nézzük át, ne maradjon benne mag. (Botmixerrel én egy picit aprítottam a meggyen.) Kb. fél liter meggylébe tesszük a 1,5 cs zselatinfixet, amit jó alaposan elkeverünk benne, és a hűtőben dermedésig pihentjük.
  6. A piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapra először a meggyzselé fele kerül, erre a fehér csokikrém fele, majd a középső piskótalap, újabb zselé és krém, majd a harmadik tortalap. A krémből ne felejtsünk el félrerakni a külső díszítéshez.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 194
elküldve: 5
receptkönyvben: 63
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fehér csokoládékrémmel töltött feketeerdő-torta, feketeerdő-torta fehér csokival, fehér csokis-meggyes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!