r
Nosalty Logó

Sonkás szalámis szív alakú pizza

NS
Sonkás szalámis szív alakú pizza
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Pizzaszószhoz

Feltéthez

1045
Kalória
36.9g
Fehérje
110.1g
Szénhidrát
49.2g
Zsír
85.4g
Víz
46.1g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Pizzaszószhoz

Feltéthez

Összesen 1045 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Pizzaszószhoz

Feltéthez

Összesen 4173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Pizzaszószhoz

Feltéthez

Összesen 290 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    85.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10787 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1045 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9350.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1370 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    6141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    440.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    43146 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 4173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2988 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,és hagyjukkelni 1 óra hosszát.
  2. Amíg megkel a tészta, addig elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apróra vágjuk(én leszoktam reszelni), és egy kis edénybe tesszük. A fokhagymát is átnyomjukfokhagymanyomón, és kevés olajon megpároljuk őket.
  3. Aztán hozzátesszüka sűrített paradicsomot, ha szükséges, adunk hozzá vizet, pár percig főzzük,és belerakjuka fűszereket. 4-5 percig fő, és kész.
  4. Ha megkelt a tészta, kétfelészedjük,és lisztes deszkán szív alakúra nyújtjuk. Késsel kicsit segíthetünk a forma érdekében.:)
  5. Ha kinyújtottuk a tésztát 1-2 cm vastagra, utána mehet rá egy kis szósz, majd a csíkokra vágott sonka és szalámi. (bármilyen felvágottat vagy kukoricát, gombát istehetünk rá).
  6. Ezután megszórjuk a tetejét sajttal, és előmelegített sütőben 180 fokon szépen megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ilyen pizzával szoktam meglepni a párom, és nem csak különleges alkalmakkor...:)

További receptek

Pizza Vesuvio

Hagyományos alapok összegyúrásával született ez a nem épp tradicionális pizzakülönlegesség. A tészta hagyományos nápolyi alapokon nyugszik: 00-ás lisztből, magas hidratációval, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek