r
Nosalty Logó

Grillezett spárga balzsamecettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Grillezett spárga balzsamecettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 127 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat a szokásos módon készítjük elő, a két végüket fogva, meghajlítva elpattintjuk.
  2. A csúcsa felőli részeket használjuk. (A leeső végeket krémleveshez felhasználhatjuk.)
  3. Megmossuk a spárgát, és forró sós, cukros vízben főzzük, majd hideg vízzel teli tálba szedjük.
  4. Ezt követően lecsöpögtetjük, megszárítjuk a spárgasípokat, majd átkenjük olívaolajjal. Előmelegített grillserpenyőben sütjük úgy, hogy közben forgatjuk.
  5. A grillezett spárgát egy tálba szedjük, abalzsamecetet elkeverjük a mézzel, és a spárgára locsoljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13205
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 24.

Ajánló

Tetszés szerinti sajttal tálaljuk. Kínálhatjuk húsok mellé, de megszállott spárgafogyasztók magában vagy fehér kenyérrel is ehetik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Beindult a spárgaláz. Már vártam a spárgaszezont, mert tavaly óta én is a spárgakedvelők táborához tartozok, igaz csak a friss zöld színűvel kötöttem szorosabb barátságot. Valahogy eddig a spárga és én - egy vagy kettő sikertelen próbálkozást leszámítva - elkerültük egymást. Azonban elmondhatom, ha egyszer eltaláljuk a számunkra megfelelő elkészítési módot, bizony el tudja varázsolni az ízlelőbimbóinkat. A spárga előnyére írható, hogy rövid előkészítés után máris remek étel varázsolható belőle. A gyorsan elkészíthető spárgás ételek közé tartozik a grillezett spárga is. Most úgy készítettem, hogy 4-5 percig blansíroztam (előfőztem) a spárgát, majd olívaolajjal átkentem, és grillserpenyőben néhány percig sütöttem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...