r
Nosalty Logó

Grillezett spárga balzsamecettel

NS
Grillezett spárga balzsamecettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

127
Kalória
5g
Fehérje
10.7g
Szénhidrát
7.6g
Zsír
97.9g
Víz
15.4g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
8.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 127 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    391.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

  1. A spárgákat a szokásos módon készítjük elő, a két végüket fogva, meghajlítva elpattintjuk.
  2. A csúcsa felőli részeket használjuk. (A leeső végeket krémleveshez felhasználhatjuk.)
  3. Megmossuk a spárgát, és forró sós, cukros vízben főzzük, majd hideg vízzel teli tálba szedjük.
  4. Ezt követően lecsöpögtetjük, megszárítjuk a spárgasípokat, majd átkenjük olívaolajjal. Előmelegített grillserpenyőben sütjük úgy, hogy közben forgatjuk.
  5. A grillezett spárgát egy tálba szedjük, abalzsamecetet elkeverjük a mézzel, és a spárgára locsoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 5 p

Beindult a spárgaláz. Már vártam a spárgaszezont, mert tavaly óta én is a spárgakedvelők táborához tartozok, igaz csak a friss zöld színűvel kötöttem szorosabb barátságot. Valahogy eddig a spárga és én - egy vagy kettő sikertelen próbálkozást leszámítva - elkerültük egymást. Azonban elmondhatom, ha egyszer eltaláljuk a számunkra megfelelő elkészítési módot, bizony el tudja varázsolni az ízlelőbimbóinkat. A spárga előnyére írható, hogy rövid előkészítés után máris remek étel varázsolható belőle. A gyorsan elkészíthető spárgás ételek közé tartozik a grillezett spárga is. Most úgy készítettem, hogy 4-5 percig blansíroztam (előfőztem) a spárgát, majd olívaolajjal átkentem, és grillserpenyőben néhány percig sütöttem.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...