Grillezett spárga balzsamecettel
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
13g balzsamecet11 kcal
-
6g méz19 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g sajt44 kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
50g balzsamecet44 kcal
-
25g méz76 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
50g sajt176 kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
78g zöldspárga11 kcal
-
7.8g balzsamecet7 kcal
-
3.9g méz12 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
7.8g sajt27 kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1179.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 391.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1586 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2485 micro
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
0.5 dl balzsamecet
-
1 ek méz
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A spárgákat a szokásos módon készítjük elő, a két végüket fogva, meghajlítva elpattintjuk.
- A csúcsa felőli részeket használjuk. (A leeső végeket krémleveshez felhasználhatjuk.)
- Megmossuk a spárgát, és forró sós, cukros vízben főzzük, majd hideg vízzel teli tálba szedjük.
- Ezt követően lecsöpögtetjük, megszárítjuk a spárgasípokat, majd átkenjük olívaolajjal. Előmelegített grillserpenyőben sütjük úgy, hogy közben forgatjuk.
- A grillezett spárgát egy tálba szedjük, abalzsamecetet elkeverjük a mézzel, és a spárgára locsoljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13205
- Feltöltés dátuma: 2011. május 24.
Ajánló
Tetszés szerinti sajttal tálaljuk. Kínálhatjuk húsok mellé, de megszállott spárgafogyasztók magában vagy fehér kenyérrel is ehetik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Beindult a spárgaláz. Már vártam a spárgaszezont, mert tavaly óta én is a spárgakedvelők táborához tartozok, igaz csak a friss zöld színűvel kötöttem szorosabb barátságot. Valahogy eddig a spárga és én - egy vagy kettő sikertelen próbálkozást leszámítva - elkerültük egymást. Azonban elmondhatom, ha egyszer eltaláljuk a számunkra megfelelő elkészítési módot, bizony el tudja varázsolni az ízlelőbimbóinkat. A spárga előnyére írható, hogy rövid előkészítés után máris remek étel varázsolható belőle. A gyorsan elkészíthető spárgás ételek közé tartozik a grillezett spárga is. Most úgy készítettem, hogy 4-5 percig blansíroztam (előfőztem) a spárgát, majd olívaolajjal átkentem, és grillserpenyőben néhány percig sütöttem.