Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros káposztás paprikás krumpli

Fehérboros káposztás paprikás krumpli
Fehérboros káposztás paprikás krumpli
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paprikás burgonya egy új ízű változatát készítettem el, a fehérboros savanyú káposzta miatt, és abban is más, hogy a nokedlit külön szaggattam ki, nem pedig magába a paprikás krumpliba.

Szeretjük a savanyú káposztát, főleg a vecsésit. Főzni ,töltöttet készíteni, gombócosat, paradicsomos töltöttet,  rakottan, de magában savanyúságnak is. A boltban úgy lehetett kapni zacskóban savanyú káposztát, hogy a felirata ez volt: Fehérboros-savanyú káposzta. Külön se rossz étel-ital vagy ízesítő, de milyen lehet egyben? Kipróbáltam. Sikerült. Az egyszerű ételből így lett finomabb egyszerűség.

Az étel finom volt, elfogyott.

hozzávalók / 5 adag

A paprikás krumplihoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

ajánlat

Készíthetjük az ételt úgy is, hogy beleszaggatjuk a nokedlit, de így most egyszerűbbnek és gyorsabbnak tűnt.

A tálaláskor látszott, hogy akkor és ott is össze lehet keverni, habár a szaftban kifőtt nokedli íze tényleg más, de ez most így készült. Finom lett. Változtatott az ízén és állagán a savanyú káposzta is , és a fehérbor zamata is.

Kínáljunk hozzá tálaláskor szobahőmérsékletű tejfölt, hogy az ételt ne hűtse le, és ezzel is nagyon finom, feltétlen a házi készítésű kenyeret tálaljunk mellé. Azzal az igazi!

Kínáljunk finom házi bort vagy szörpöt hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát a kacsazsíron kevés sóval, fedő alatt pároljuk meg.
  2. Tegyük bele a fehérboros savanyú káposztát, keverjük el, pár percig pároljuk.
  3. Beleöntjük a lecsót és a paradicsomlevet, a zellerzöldet, fedő alatt pár percig pároljuk.
  4. Beletesszük a felkarikázott vagy félbe felkarikázott kolbászokat, a megtisztított és hasábokra vágott burgonyát, és kevés sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítve, fedő alatt főzzük kb. 45-50  percig, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  5. Egy tálban a nokedli hozzávalóit összedolgozzuk, hagyjuk állni legalább 20 percig.
  6. Feltesszük a sós, kissé olajos vizet, amikor lobogva forr, a tésztát nokedliszaggatón kiszaggatjuk, ha feljön a víz tetejére leszűrjük, lecsepegtetjük, és jénaiban v. más tűzálló tálban melegen tartjuk.
  7. Tálaljuk tejföllel, savanyú uborkával, friss házi kenyérrel.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 981
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros káposztás-paprikás krumpli nokedlival, paprikás krumpli savanyú káposztával és nokedli körettel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2013-03-07 20:51

Kedves Éva-Anyóca!
A hozzávalók alapján remek lehet ez az étel. Nagyon jó ötletet adtál, szeretem az ilyen "mindent-bele" fogásokat!
Szép estét!
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-14 11:38

Kedves Edit!

Köszönöm szépen, remélem, ha elkészíted, ízleni fog Nektek is. :)

Szép hosszú hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-03-08 20:28

Kedves Edit!

Köszönöm szépen, nem drága ( elfogadható alapárak ), nem bonyolult és mégis finom az étel, örülök, hogy tetszik.... :)
Remélem, elkészítése után ízleni fog. :)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-14 11:40

Nagyon örülök neki, Edit, ezen a csúnya esős napon valami jó dolog is történik velem, köszönöm szépen! :)
Szép napot és nagyon jó hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-03-07 20:00

Kedves Éva-Anyóca!
Jól hangzik a recept, van is savanyú káposztám (saját eltevésű), de nem tudom milyen a fehérboros káposzta. Gondolom külön is hozzáadható a bor. Üdv. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-03-08 21:33

Kedves Piroska!

Biztos, hogy igen, külön-külön is megoldható.
Nálunk a boltban zacskóban árulták a sima savanyú káposztát, a mellette lévőben volt ez, amikor kinyitottam, rendes, hagyományos savanyú káposzta volt, csak az illatán és az ízén lehetett érezni a finom, pikáns fehérbort. Én nem ihatok, és a gyerekeim se isznak, a férjem se, :)...mégis annyira érdekessé tette a gondolatot ez az ízesítés,megpróbáltam, jó ízt adott neki. :)
Szerintem ha ráöntöd, ugyanazt az eredményt kapod. :)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

1243
kacsazsír 2 ek
vöröshagyma 5 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
lecsó 600 g
paradicsomszósz 9 dl
négyszínű bors 0 ízlés szerint
savanyú káposzta 500 g
zellerlevél 4 db
fűszerpaprika 4 teáskanál
burgonya 14 közepes db
lángolt kolbász 20 dkg
finomliszt 60 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
víz 1 dl
kovászos uborka 20 dkg
tejföl 175 g
kenyér 30 dkg