Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros paprikás krumpli

Kapros paprikás krumpli
Kapros paprikás krumpli
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept úgy indult, hogy készítsünk el egy olyan paprikás krumplit, ami nem tocsog a zsírtól... Persze mondhatnánk, hogy szalonna és kolbász nélkül nem is papris krumpi... Aki kicsit odafigyel magára vagy diétázik, annak ez egy tökéletes recept lesz, hogy ne kelljen lemondania ennek az ételnek az ízvilágáról.

A cuppogós nevet azt onnan kapta, hogy ez egy sűrű, szaftos elkészítési módja ennek a remek ételnek.

A kapor remekül illik az ételhez, bőven megszórva ajánlom mindenkinek. Sok sikert az elkészítésében!:)

hozzávalók / 4 adag

  • 1,5 kg krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 dl paradicsom sűrítmény
  • 2 ek csemege porpaprika
  • 2 mk őrölt kömény
  • só, bors, paprikakrém
  • 2,5 dl víz
  • 3-4 db baromfi virsli
  • újhagyma szára, kapor
  • tejföl

ajánlat

 Mindenkinek, aki kerüli a zsíros ételeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, majd kockákra feldaraboljuk. A vöröshagymát apró kockákra daraboljuk, olajon, fedő alatt pároljuk.
  2. A megpárolt hagymát üvegesre pirítjuk, majd meghintjük porpaprikával, hozzáadjuk a felaprított paprikát, paradicsomot és sűrítményt, fokhagymát belereszeljük, fűszerezzük őrölt köménnyel, paprikakrémmel, sóval, borssal.
  3. Felöntjük 2,5 dl vízzel, majd kb. 15 percig szétfőzzük fedő alatt az összetevőket.
  4. Miután kellően szétfőtt az alaplevünk, hozzáadjuk a kockázott krumplit, majd annyi vízzel hígítjuk, ami épphogy ellepi a krumplikat.  
  5. Ferdén tett fedő alatt, kis lángon puhára főzzük (30 perc), majd hozzáadjuk a virsliket is.
  6. Elkészültekor megszórjuk az apróra szeletelt újhagyma szárával.
  7. Tálaláskor tejföllel és friss kaporral ízesítjük.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 619
elküldve: 3
receptkönyvben: 15
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros-cuppogós paprikás krumpli, népies elnevezése: macsánka, tejfölös-kapros paprikás krumpli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!