r
Nosalty Logó

Fehérboros húsgombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Fehérboros húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 296 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 1773 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A húsgombóchoz

Összesen 59 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    828 micro
  • β-karotin
    2618 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 296 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3193.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2619.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1816 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    856 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    4971 micro
  • β-karotin
    15709 micro
  • β-crypt
    490 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3179 micro
Összesen 1773 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A felhevített libazsíron kissé megpirítjuk a felaprított zöldségeket. Amikor már illatozni kezdenek a zöldségek, ízlés szerint citromlevet facsarunk rájuk, és kis ideig pároljuk.
  2. Közben előkészítjük a húsgombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással, fűszerekkel és az aprított petrezselyemzölddel.
  3. A félig megpuhult zöldségeket sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük kb. 1,5 liternyi vízzel. Amikor forr a leves, beledobáljuk a két vizes tenyerünk közt, gömbölyűre formált gombócokat. Ezután 10-15 perc alatt készre fő levesünk.
  4. Végül hőkiegyenlítéses módszerrel, tejföllel gazdagítjuk a levesünk, hozzáadjuk a bort is.
  5. Forrón, esetleg citromszelettel tálaljuk, hogy ha szükséges, ízlés szerint még savanyíthassuk vele levesünk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5403
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 10.

Ajánló

Amint betettük a bort a levesbe, ne forraljuk, csak épp melegítsük össze. Ellenkező esetben nem marad selymes a leves.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fehérboros húsgombócleves
Csutak Enikő 82 recept

Bár sokszor elkészítettem már otthon, Erdélyben ezt a levest, ez az első alkalom, amikor Budapesten készítem el. Igazából ez a második leves, amit elkészítettem, mióta Budapestre költöztem. Gondoltam, muszáj megosztanom a leves receptjét, főként, hogy most közelebb vagyok a recept származási helyéhez, ugyanis a Rábaközből származik ennek a finom levesnek a receptje.  Továbbá, nem utolsó sorban a Praktika magazinból inspirálódtam a receptet illetően.

Hozzászólások

sarai eva

Szia Enik?! Elkészült a hétvégi leves, ami hihetetlenül finom, ugyan úgy mint azok a receptjeid, amiket eddig kipróbáltam, legyen az sütemény, vagy f? étel. Gratulálok! Fiatal koromban ilyenkor,/mikor valaki jól tudott f?zni/azt szokták mondani:"Most már férjhez mehetsz". Üdvözöllek: Éva

Csutak Enikő

Kedves Éva! Nagyon köszönöm a kedves, elismer? szavakat! Igazán örülök, hogy szimpatikusak a receptjeim, és ebb?l adódóan ki is próbálod ?ket! Annak pedig még inkább örülök, hogy ízlenek is. Lélekmelegít?, finom illatú ?szi hétvégét kívánok! Enik?

Csutak Enikő

.

Hozzávalók

A leveshez

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!