Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócleves 3.

Húsgombócleves 3.
Húsgombócleves 3.
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno, kezdő háziasszonyként került hozzám e recept. Nagyon megörültem neki, mert elkészíteni nem ördöngösség, emellett nagyon ízletes.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
  2. A húst, a tojást, a sót, a borsot, az ételízesítőt hozzáadjuk, és összekeverjük. Pici gombócokat gömbölygetünk belőle.
  3. 1,5 l forrásban lévő, sós vízbe beletesszük a gombócokat, amit 10 percig főzünk.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a karikára vágott zöldségeket, fűszereket, és készre főzzük.
  5. Rántást készítünk: olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát.
  6. A levest a rántással besűrítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 028
elküldve: 2
receptkönyvben: 275
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Il-di.

Mióta szakács: 2010.01.24.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

zöldségleves húsgombóccal, gyömbéres-szerecsendiós húsgombócleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elena
Elena Sun, 2012-02-19 14:37

Nagyon finom tartalmas,ma ilyen levest főztem ,azt hiszem be kerül a leveseim közzé!Köszönöm:Üdv:Elena!

Kati28
Kati28 Mon, 2011-11-14 15:37

Szia!
Isteni finom lett! Még sosem csináltam gombóclevest, de egy falat sem maradt a tálban.
Köszönöm a recptet.:)
Üdv. Kati

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2011-11-14 17:29

Kedves Kati28!
Örömmel tettem ezt a receptet közzé, mert tudtam, ha valaki kipróbálja és megtapasztalja milyen finom, mennyire egyszerű elkészíteni, kénytelen lesz újra és újra a családjának megfőzni :) Köszönöm a visszajelzésedet és, hogy pozitív, azt különösen!
Üdv.: il-di.

il-di.
Il-di. / il-di. Sat, 2011-04-02 23:14

Szia mézecske74!
Köszönöm a visszajelzésedet! Úgy örülök, hogy elnyerte tetszésedet ez a leves! A gyömbérrel kapcsolatban bíztatnálak, mert igazán nagyon pikáns ízt ad az ételeknek. Először én is idegenkedtem tőle, de már nem bánom, hogy volt merszem kipróbálni. Arról nem is beszélve, milyen jó élettani hatása van! ( Pl.: melegítő hatású, emésztés serkentő) Szóval légy bátor és egy ízvilággal gazdagabb leszel! :) Üdv.: il-di

170
darált sertéshús 25 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
sárgarépa 10 dkg
fehérrépa 10 dkg
burgonya 2 db
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 csipet
gyömbér 2 csipet
szerecsendió 2 csipet
olívaolaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
víz 1.5 l