r
Nosalty Logó

Tárkonyos kukoricadarás gombócleves

Jolimami
Tárkonyos kukoricadarás gombócleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

341
Kalória
16.7g
Fehérje
25.8g
Szénhidrát
20.3g
Zsír
599.7g
Víz
100.4g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 1370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 48 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    599.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1214 micro
  • β-karotin
    3860 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1835 micro
Összesen 341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4130.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    2080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2398.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1855 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    4855 micro
  • β-karotin
    15439 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7341 micro
Összesen 1370 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 48 kcal

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összekeverjük a fenti hozzávalókkal, kisebb diónyi gombócokat gyúrunk, és állni hagyjuk.
  2. Felkarikázzuk a répákat ésaz újhagymát, felaprítjuk a petrezselyemzöld szárát és külön a levelét, a zöldbabot 2 centis darabokra vágjuk.
  3. Az olajon a répákat és a petrezselyemzöld szárát 3-4 percig kevergetve megfuttatjuk.
  4. Belemorzsoljuk a leveskockát, beleszórjuk az újhagymakarikákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 5 perc főzési idő után a zöldbabot is hozzátesszük, megint felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk-borsozzukés kb.10-15 percig főzzük, amíg a zöldbab félig megpuhul.
  5. Ekkor beleóvatoskodjuk a gombócokat, fűszerezzük a levest a tárkonnyal és a petrezselyemlevélkékkel, majd újabb 10 perc alatt készre főzzük. Lefedjük, és pihentetjük kb. 10 percig (erre a kukoricadara tökéletes megpuhulása miatt van szükség).
  6. Tálalásnál a tejszínt és a citromot mindenki a saját ízlése szerint a tányérján csepegtetheti hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 35 p

Gyönyörű darált hús és zsenge zöldbab volt a piacon, nem lehetett otthagyni, ráadásul régen készülünk arra, hogy a gombócot ne a szokásos módon rizzsel, hanem kukoricadarával készítsük el. Eljött az idő erre az izgalmas kísérletre. Jól sikerült, sűrűn lesz az asztalunkon ez a könnyű, gyors, üdítő nyári leves.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...