Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos kukoricadarás gombócleves

Tárkonyos kukoricadarás gombócleves
Tárkonyos kukoricadarás gombócleves
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű darált hús és zsenge zöldbab volt a piacon, nem lehetett otthagyni, ráadásul régen készülünk arra, hogy a gombócot ne a szokásos módon rizzsel, hanem kukoricadarával készítsük el. Eljött az idő erre az izgalmas kísérletre. Jól sikerült, sűrűn lesz az asztalunkon ez a könnyű, gyors, üdítő nyári leves.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A leveshez

ajánlat

Fenti mennyiségből 16 gombóckát gyúrtunk, egyenként 2 g CH-tartalommal. A leves 2,5 liter lett, dl-ként 1,25 g a CH-tartalma tejszínes felturbózás nélkül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összekeverjük a fenti hozzávalókkal, kisebb diónyi gombócokat gyúrunk, és állni hagyjuk.
  2. Felkarikázzuk a répákat és az újhagymát, felaprítjuk a petrezselyemzöld szárát és külön a levelét, a zöldbabot 2 centis darabokra vágjuk.
  3. Az olajon a répákat és a petrezselyemzöld szárát 3-4 percig kevergetve megfuttatjuk.
  4. Belemorzsoljuk a leveskockát, beleszórjuk az újhagymakarikákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 5 perc főzési idő után a zöldbabot is hozzátesszük, megint felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk-borsozzuk és kb.10-15 percig főzzük, amíg a zöldbab félig megpuhul.
  5. Ekkor beleóvatoskodjuk a gombócokat, fűszerezzük a levest a tárkonnyal és a petrezselyemlevélkékkel, majd újabb 10 perc alatt készre főzzük. Lefedjük, és pihentetjük kb. 10 percig (erre a kukoricadara tökéletes megpuhulása miatt van szükség).
  6. Tálalásnál a tejszínt és a citromot mindenki a saját ízlése szerint a tányérján csepegtetheti hozzá.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 177
elküldve: 4
receptkönyvben: 202
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos zöldbableves húsgombóccal, tejszínes zöldbableves húsgombóccal, zöldbabos húsgombócleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evapauer
Jolimami / evapauer Mon, 2013-10-14 20:38

Nagyon örülök a sikernek és köszönöm a visszajelzést!
További jó sütés-főzést és jó étvágyat kívánok! Éva

kmary2
kmary2 Mon, 2013-10-14 20:27

Én már 1x megcsináltam, és holnap is ez lesz ebédre!
A férjem nagyon dicsérte!!! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-08-23 22:58

Nekem nagyon guszta, éhes lettem, köszönöm, el szeretném készíteni! :-o
Szép hétvégét kívánok, és még várok hasonló csodás recepteket.( imádom a leveseket, fincsik, kipróbálva,mind, - nem is tudunk választani közülük, egyik nap az egyik jöhet, aztán a másik..:-O )
Éva-Anyóca

341
darált sertéshús 20 dkg
kukoricadara 50 g
vaj 2 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
napraforgó olaj 2 ek
fehérrépa 5 dkg
sárgarépa 15 dkg
zöldbab 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
újhagyma 3 db
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
főzőtejszín 1.5 dl