r
Nosalty Logó

Fehérboros heringfilé zöldségekkel rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros heringfilé zöldségekkel rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 932 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1279 micro
  • β-karotin
    4479 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2867 micro
Összesen 468 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2898 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2558 micro
  • β-karotin
    8958 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5735 micro
Összesen 932 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót, zöldbabot kivesszük a mélyhűtőből. A sárgarépát megpucoljuk, keresztbe és hosszába kettévágjuk.
  2. A rizst és a répát sós vízben feltesszük főni.
  3. A citromból vágunk 2 szeletet. A kertben szedett petrezselyemből félreteszünk 2 ágat, a többit aprítjuk. A főzővízből 18 perc után kivesszük a rizst, a tűzhelyet elzárjuk, a répát még hőntartáson tovább puhítjuk.
  4. Egy serpenyőbe beletesszük a heringfilét, sózzuk, borsozzuk, facsarunk rá citromot Mellérakjuk a borsót, a zöldbabot s a sárgarépát. Néhány percig átsütjük, a halakat, répát megfordítjuk, a zöldségeket megkavarjuk.
  5. Tálalunk. A tányérra teszünk két szelet halat, szórunk rá tarka borsot, facsarunk rá citromot, locsolunk rá bort, teszünk rá egy petrezselyem ágat. Pakolunk mellé zöldborsót és zöldbabot, s rizst. Sózzuk, borsozzuk. A rizsre szórunk aprított petrezselyemzöldet, s vágunk chilipaprikát. Díszítésként teszünk rá egy citromszeletet.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3472
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fehérboros heringfilé zöldségekkel rizzsel
Hobbychef 738 recept

Könnyen és gyorsan elkészíthető étel, ha nincs kedvünk sokat bíbelődni a konyhában. Kezdőknek is ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.