r
Nosalty Logó

Vörös tonhal quinoával

Mortisha 01
Vörös tonhal quinoával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

518
Kalória
44.5g
Fehérje
51.6g
Szénhidrát
15.1g
Zsír
432.2g
Víz
57g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
13.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    432.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    341 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    983 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    1843 micro
  • β-crypt
    764 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 518 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2221.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    864.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2526 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    681 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1965 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    3686 micro
  • β-crypt
    1528 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 1037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A quinoát kicsit megpirítjuk - ezáltal enyhén diós ízt kap, majd kétszeres mennyiségű, sós vízben addig főzzük, míg elfő a víz róla (ez kb. 15 perc). Belecsavarjuk egy negyed lime levét, átkeverjük, lefedjük, félretesszük.
  2. A salátához felnegyedeljük a koktélparadicsomot, felkockázzunk a kaliforniai paprikát, hozzátépkedjük a madárbegy salátát, beletesszük a mandaringerezdeket, majd az egészet jól összekeverjük. Sózzuk, és ráfacsarjuk egy negyed lime levét.
  3. A 2 vöröstonhal-szelet mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy evőkanál olívaolajat (vajat) felhevítünk, majd a tonhal mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. A vöröstonhal a halak steakje, érdemes ezt is mediumra sütni, hogy a közepe kissé rózsaszín maradjon, és ne száradjon ki a húsa.
  4. Tálaláskor a quinoát egy kávécsészébe nyomkodjuk, majd ügyesen egy tányérra borítjuk. Mellétesszük a frissensült tonhalszeletet és egy nagy kupac salátát, amit megöntözünk egy kis balzsamecettel. Egy-egy negyed limegerezddel díszítjük, amivel még pikánsabbá tehetjük a tonhalat.
  5. Opcionálisan kapros vagy kapribogyós hollandi mártást is kínálhatunk mellé - bár az duplázza a kalóriamennyiséget ;)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Gourmet vacsorára vágytunk, ami telve van ízzel, fantáziadús, gyorsan elkészül - és nem utolsósorban valóban beilleszthető egy szénhidrátszegény, fehérjedús diétába. A vörös tonhal tökéletes választás volt ♥

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...