olajos hal

olajos hal

Leírás

A halakat sokféleképpen tartósíthatjuk, például sózással, füstöléssel, de a rövid ideig hőkezelt (légmentesen zárt edényben sütött, főzött) hal olajba mártva is sokáig megőrzi minőségét. Számtalan különböző olajos hal konzervet találunk a boltok polcain, különböző fajta halakból, különböző ízesítéssel, különböző minőséggel. Leggyakrabban szardíniából, szardellából, tonhalból, heringből illetve sprotniból készül olajos halkonzerv. A teljes halkonzervekben a megpuhult és elfogyasztható szálkák miatt magas a kalciumtartalom. Halkonzervből lehetőleg mindig jó minőségűt vásároljunk, amelyek kizárólag halat, olajat és sót tartalmaznak. Olajos halat magunk is készíthetünk otthon számos halféléből olaj, só, illetve ízlés szerint egyéb fűszerek felhasználásával. Érdemes kuktában készíteni, hogy a szálkák megpuhuljanak. Az olajos halat számtalan módon felhasználhatjuk a konyhában, ehetjük magában, kenyérre kenve, de felhasználhatjuk levesek, saláták, szendvicskrémek, illetve különböző halételek alapanyagaként.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

21 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek