r
Nosalty Logó

Fehérboros hagymaleves brandyvel és sajtos croissanttal

Hobbychef
Fehérboros hagymaleves brandyvel és sajtos croissanttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

263
Kalória
7.4g
Fehérje
26.9g
Szénhidrát
10.6g
Zsír
355.3g
Víz
12g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 263 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3392.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    2107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1776.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    666 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3569 micro
Összesen 1313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat felvágjuk. A serpenyőbe öntünk néhány csepp olajat, s vajban megdinszteljük a hagymát, majd sózzuk, szórunk rá cukrot, időnként megkavarjuk, hogy ne égjen oda. Amikor a hagyma már kellőképp karamellizálódott (kb 20 perc), fűszerezzük, megszórjuk liszttel. Majd belemorzsoljuk a leveskockát, feleresztjük vízzel, s lassú tűzön puhára főzzük (30 perc). Beleöntjük a fehérbort és a brandyt.
  2. Közben croissant szeleteket betesszük egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenjük olívaolajjal, megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, s megsütjük, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.
  3. Tálaláskor merünk a levesből, vágunk rá snidlinget, s teszünk rá két croissantot, s vágunk rá snidlinget.
  4. A sajtos kenyeret a levessel együtt is süthetjük. Ez esetben kb. 20 percre tegyük be a sütőbe.
  5. Bon appétit!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p

A hagyma leves ( Soupe a L’Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált. Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen vagyok, hogy kár a leves karakteres ízét tejszínnel elrontani.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek