Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros hagymaleves brandyvel és sajtos croissanttal

Fehérboros hagymaleves brandyvel és sajtos croissanttal
Fehérboros hagymaleves brandyvel és sajtos croissanttal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyma leves ( Soupe a L’Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált. Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen vagyok, hogy kár a leves karakteres ízét tejszínnel elrontani.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Azoknak, akik szeretik a könnyed, franciás ételeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felvágjuk. A serpenyőbe öntünk néhány csepp olajat, s vajban megdinszteljük a hagymát, majd sózzuk, szórunk rá cukrot, időnként megkavarjuk, hogy ne égjen oda. Amikor a hagyma már kellőképp karamellizálódott (kb 20 perc), fűszerezzük, megszórjuk liszttel. Majd belemorzsoljuk a leveskockát, feleresztjük vízzel, s lassú tűzön puhára főzzük (30 perc). Beleöntjük a fehérbort és a brandyt.
  2. Közben croissant szeleteket betesszük egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenjük olívaolajjal, megsütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, bőségesen megszórjuk reszelt sajttal, s megsütjük, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.
  3. Tálaláskor merünk a levesből, vágunk rá snidlinget, s teszünk rá két croissantot, s vágunk rá snidlinget.
  4. A sajtos kenyeret a levessel együtt is süthetjük. Ez esetben kb. 20 percre tegyük be a sütőbe.
  5. Bon appétit!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 476
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal, hagymakrémleves, sajtos hagymaleves, hagymaleves pirítóssal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Fri, 2014-01-10 10:21

Kedves Edit!
Örülök, hogy Te is így szereted, ahogy a legtöbb francia is. Itt már ért kritika azért, hogy túl sokat használok bort a receptjeimnél.

Nagyi60
Nagyi60 Thu, 2014-01-09 14:44

Kedves Hobbychef!
Osztom a véleményed,én is így szeretem a hagymalevest. Sűrűn kerül nálunk is az étlapra. Üdvözöllek: M.Edit

262
vöröshagyma 2 nagy db
póréhagyma 1 db
újhagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 teáskanál
vaj 2 ek
cukor 1 csapott ek
babérlevél 1 db
snidling 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
köménymag 1 kávéskanál
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
finomliszt 1 evőkanál
leveskocka 1 db
fehérbor 1 dl
brandy 0.5 dl
víz 1 l
toast kenyér 5 szelet
olívaolaj 1 teáskanál
füstölt sajt 5 dkg