Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstöltsajtos-hagymaleves cipóban

Füstöltsajtos-hagymaleves cipóban
Füstöltsajtos-hagymaleves cipóban
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagymalevest a füstölt ízvilág teszi igazán különlegessé. A Frico Füstölt sajt egyedisége a kellemesen füstös ízben rejlik.  A mással össze nem keverhető, karakteres ízét annak köszönheti, hogy a sajtot a mai napig hagyományos módon, bükkfán füstölik. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb méretű lábasban felhevítjük az olívaolajat és a vajat. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, majd lefedve puhára, már-már krémesre pároljuk. (Ez akár 20-30 percbe is beletelhet.)
  2. A megpárolt hagymát felöntjük az alaplével, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Jól elkeverjük, és legalább 30 percig főzzük alacsony lángon.
  3. A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük őket, majd a tetőket megszórjuk a reszelt füstölt sajttal. A felhasznált Frico füstölt sajt össze nem téveszthető, karakteres ízvilágának köszönhetően az ételünk igazán különleges lesz, ugyanis ezt a sajtot a mai napig hagyományos módon, bükkfán füstöléssel készítik. Végül a kibelezett és sajttal megszórt cipót 250 fokos sütőben 10-15 percig pirítjuk.
  4. A megpirult cipóba kanalazzuk a levest, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és felaprított újhagymával díszítjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 589
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Frico

Mióta szakács: 2018.06.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes hagymaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1053
olívaolaj 0.5 dl
vaj 50 g
vöröshagyma 500 g
fokhagyma 2 gerezd
alaplé 1.3 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
kenyér 1 kg
füstölt sajt 15 dkg