r
Nosalty Logó

Fánk konyakos-gyümölcsös öntettel

tekovacs
Fánk konyakos-gyümölcsös öntettel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A fánkhoz

A mártáshoz

1275
Kalória
7.1g
Fehérje
57.2g
Szénhidrát
113.2g
Zsír
81.3g
Víz
90g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
38.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A fánkhoz

A mártáshoz

Összesen 1275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A fánkhoz

A mártáshoz

Összesen 7648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A fánkhoz

A mártáshoz

Összesen 478 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1275 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    679 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    317 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    242 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    343.2 g
  • Cukor
    230 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    487.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    276 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    312 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 7648 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 478 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A mazsolát leforrázzuk, leszűrjük, majd a konyakban áztatjuk felhasználásig
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, csipet sót, tojások sárgáját, végül a lisztet, amibe előtte belereszeltük acitrom héját. (Jó sűrű palacsintatészta állagú legyen!)
  3. Az olajat felforrósítjuk, és a tésztábólolajba mártott evőkanállal labdákat szaggatunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (vigyázzunk, mert nagyon hamar barnul!).
  4. A bort és a narancslevet a cukorral és a mandulával felforraljuk.
  5. Kevés hideg vízzel elkeverjük a keményítőt, és ezzel sűrítjük be amártást.
  6. Tálaláskor, frissen leöntjük a fánkocskákat ezzel a "kapatos" mártással.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

Különleges fánk receptet keresgéltem és a "Planétás" kártyái között akadtam erre a variációra. Azt persze nem tudom, hogy más néven itt van-e már a sok fánk recept között, de egynek jó lesz!

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek