Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pántlikás fánk

Pántlikás fánk
Pántlikás fánk
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén farsangi finomsággal szerettem volna kedveskedni a családnak. Limara oldalán első látásra beleszerettem ezekbe a különleges pántlikás fánkocskákba. Mutatósak és nagyon finomak!!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 1 dl tejbe morzsoljuk el az élesztőt és egy csipet cukrot. Hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, és a fehérjékből verjünk laza habot. (nem kell kemény)
  3. Tegyünk minden hozzávalót egy nagy tálba, és dagasztógéppel pár perc alatt készítsünk egy nagy bucit belőle. (dolgozhatunk kézzel is)
  4. Takarjuk le, és kelesszük kb. 1 órát.
  5. Nyújtsuk kb. 3 mm vékony négyzet alakúra a megkelt tésztát, egyik felét kenjük meg kb. 1 ek olajjal, majd hajtsuk félbe. (ekkor legyen kb. ujjnyi vastagságú)
  6. Derelyevágóval vágjunk kb. 11x6 cm-es téglalapokat a tésztából (lehetnek nagyobbak is, azokkal könnyebb dolgozni). Mindegyik téglalap közepét metsszük be függőlegesen 2 helyen, és a tészta 2 végét húzzuk át a bemetszésen. Így szép masnit kapunk. (Fázisfotók Limara oldalán.)
  7. Bő olajban több adagban süssük ki a "masnikat" pár perc alatt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 591
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalagos fánk, fodros fánk, különleges fánk

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2013-02-03 17:01

Szia Mignon!
Ma megsütöttem ezeket a fánkokat és ugyanolyan szépek lettek mint a tiéd, nagyon könnyű a tésztája,megfeleztem a tészta adagot és így is egy nagy tállal lett,ezentúl nagyon sokszor el fogom elkészíteni !:-))
Köszi a receptet,várom a többit is.
Legyen szép napod.
Tündi

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-02-03 17:27

Kedves Tündi!
Nagyon örülök!! :) Jó érzés olvasni, hogy neked is sikerült és elégedett voltál vele!! :) Remélem sokan olvassák majd visszajelzésed és ki merik majd próbálják ezt a mutatós finomságot!
További kellemes hétvégét neked:
Mignon
Ui: Nálunk ma a gyerekek kérésére gesztenyés képviselőfánk koszorú volt, hamarosan feltöltöm azt a receptet is! :)

Tunderanyo
Tunderanyo Sun, 2013-02-03 19:12

Kedves Mignon!
Már alig várom ezt a finomságot is,nagyon szeretek kipróbálni új recepteket,nyitott vagyok általam még nem főzött vagy sütött ételekre,süteményekre,sőt némelyik igazi sikerélményt ad,mint a pántlikás fánkod is!:-)
Szép estét.
Tündi

2199
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
tojás 4 db
cukor 4 ek
1 csipet
napraforgó olaj 5 ek
vaj 2 dkg
tejföl 4 ek
rum 2 ek
tej 3 dl
napraforgó olaj 10 dl
sárgabaracklekvár 25 dkg