r
Nosalty Logó

Szupergyors fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Szupergyors fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

Összesen 662 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

Összesen 2644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fánkhoz

A sütéshez

Összesen 343 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 662 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4514.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1271 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1835 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 2644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 343 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

Elkészítés

A fánkhoz

  1. 2 ujjnyi olajat magas falú lábosban, kis lángon tűzre teszünk.
  2. A lisztet, cukrot, sütőport és a sót összekeverjük.
  3. A lisztes keverékbe beleöntjük a joghurtot.
  4. A keverékhez adjuk a tojást és alaposan összekeverjük (sűrű nokedli tészta állagú legyen).
  5. Egy csipet tésztával ellenőrizzük az olajat, ha forró, akkor kanállal beleszaggatjuk a tésztát.
  6. Néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük (egy darabot kettétörve ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e).
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 521
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 53431
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

Minden fánk szaggatása előtt -óvatosan- mártsuk a forró olajba a kanalat, így a tészta nem ragad rá. Joghurt helyett lehet tejföl, vagy kefír. Házi lekvárokkal tálaljuk. A képen látható fánkok teljes kiőrlésű tönköly lisztből készültek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szupergyors fánk
Receptműves 119 recept

A fánkról sokáig azt gondoltam, hogy a konyhaművészet olyan ágazata, amelybe csak néhány kiválasztott, mint ősanyáink pillanthattak bele. Aztán kamasz koromban az első meglepetés sütéseim, szárnypróbálgatásaim egyike a csöröge fánk lett, ma pedig már bátran és sikerrel belevágok egy-egy adag szalagos fánk elkészítésébe is. Egyetlen bökkenő azért akad, ezt a mannát többször kívánom meg, mint amennyi alkalommal nekiállok elkészíteni, keleszteni. Eddig! A napokban megérkezett a felmentő sereg egy kedves fórumozó-társ személyében, aki olvasva vágyakozásomat, megosztotta velem az egyperces fánk alapreceptjét. A receptet picit "reformosítottam" és máris kész az a fánk, amelynél tovább tart felmelegíteni az olajat a sütéshez, mint a fánk előállítása, ráadásul egészségesen is elkészíthető. Örök hála :-)

Hozzávalók

A fánkhoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek