r
Nosalty Logó

Extra finom sült csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Maria.
Extra finom sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

Az áztatáshoz

A fűszervajhoz

Összesen 779 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

Az áztatáshoz

A fűszervajhoz

Összesen 3117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

Az áztatáshoz

A fűszervajhoz

Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    57.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    29973 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    29251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 779 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    229.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119892.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    117006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2526 micro
Összesen 3117 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5885.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    5744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Az áztatáshoz

A fűszervajhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkét a hasával lefelé vágódeszkára fektetjük. A püspökfalatjától indulva csirkeollóval végigvágjuk a gerince mellett mindkét oldalt, majd kiemeljük a gerincét. Ezután megfordítjuk, és erőteljes mozdulattal rányomunk a tenyerünkkel a mellére: így a mellcsont szétroppan, a csirke laposra kiterül.
  2. Az áztatáshoz a fokhagymagerezdeket és a vöröshagymákat megpucoljuk. A fokhagymagerezdeket egy nagy kés lapjával szétnyomjuk, a vöröshagymákat elnegyedeljük.
  3. Egy 5 literes edényben mérsékelt tűzön, kevergetve feloldjuk a sót és a cukrot 1 l vízben. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a borsot és a friss fűszernövényeket.
  4. Ha az áztatóvíz kihűlt, beletesszük a csirkét: az edény méretétől függ, állítva vagy fektetve fér-e el benne jobban. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és lefedve 4 órára hűtőbe rakjuk.
  5. A csirkét, a fokhagymát, a hagymát és a friss fűszernövényeket 30 perccel a sütés előtt kivesszük az áztatóvízből. Mindegyiket lecsepegtetjük, papírtörlőn nagyon alaposan megszárítjuk, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek.
  6. A fűszervajhoz megpucoljuk, zúzzuk a fokhagymát, majd a mustárral és az aprított fűszernövényekkel együtt belekeverjük a puha vajba. Sózzuk-borsozzuk.
  7. Egy sütőpapírral bélelt tepsin a csirke méretének megfelelő területre kiterítjük az áztatáshoz használt fűszernövényeket, fokhagymát, vöröshagymát.
  8. A csirke bőrét ujjunkkal meglazítjuk a combjánál, a mellénél, a hátánál, és szétkenjük alá a fűszervajat. A bőr nélküli, húsos részét sózzuk-borsozzuk.
  9. A csirkét a bőrös oldalával felfelé beletesszük a tepsibe, rá az „ágyra". Bedugjuk alá a szárnyait, a kilógó "ágyat" elrendezünk úgy, hogy a csirke alá kerüljön. A csirke bőrét megkenjük olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
  10. A csirkét megsütjük a sütőben. Ha beleszúrunk egy hústűvel és nem rózsaszín, hanem áttetsző lé jön ki belőle, készen van.
  11. Kivesszük a sütőből, alufóliát borítunk rá, és 10 percig pihentetjük, mielőtt feldarabolnánk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 54719
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

Nagyon finom lett. Aki nem kedveli a rozmaringot, annak nem fog ízleni. Nagyon erőteljes íze van a rozmaringnak, mivel forralva is van, és sütve is, így erőteljesen kijön az aromája.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tv-ben egyik vasárnap volt. Ezen az oldalon meg lehet találni a receptet és még több finomságot Stahl Judittól.

Hozzávalók

A húshoz

Az áztatáshoz

A fűszervajhoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek