r
Nosalty Logó

Lábasban sült csirkecombok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Lábasban sült csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 612 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2447 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 109 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 612 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5776.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    3897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2447 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk. Aki nagyon nem szereti, leveheti a bőrét, de ebben az esetben én nem bántam meg, hogy rajtahagytam. Ha nagyok a combok, a csontnál érdemes kicsit bevágni.
  2. Igény szerint sóval vagy ételízesítővel vagy fűszerkeverékkel ízlés szerint megszórjuk, és bedörzsöljük.
  3. Rövid ideig állni hagyjuk, közben megpucoljuk és felaprítjuk a vörös- és fokhagymát.
  4. Előveszünk egy akkora lábast, amibe elférnek egymás mellett a combok. Itt nem javasolt egymásra tenni őket.
  5. A lábasba mehet a zsír és az olaj, majd a vöröshagyma. Amikor a hagyma már szép üveges, beletesszük a csirkecombokat és a fokhagymát. Lassú tűzön aranybarnára sütjük. Természetesen meg-megforgatjuk.
  6. Ha már szép a színe, kicsit megborsozzuk, és felöntjük a levessel. Teszünk rá fedőt. és közepes lángon puhára pároljuk. Közben néhányszor megforgatjuk. A comb méretétől függ, hogy 45 perc vagy 70 perc kell neki.
  7. Figyelni kell rá, ha szükséges, mehet még rá leves.
  8. Ha már majdnem jónak ítéljük meg, levesszük a fedőt, és a levét elpárologtatjuk. Közben érdemes forgatni, hogy piruljon még a comb.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 208
  • Össznézettség: 60287
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 28.

Ajánló

Bármikor, de főleg ebédre.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ebben a melegben nem akartam a sütőt működtetni. Gondoltam, a lábasban sütve nem lesz olyan meleg a konyhában. Így született meg ez a recept. Kis ötletet merítettem az Ízletes. hu-ról. Köszönet érte. Rizibizit ettünk hozzá. Eddig nem is gondoltam, hogy lábasban is lehet sült csirkét készíteni. Nagyon finom így! Talán még szaftosabb is, mint tepsiben.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Jó ötlet, jön vissza a nagy meleg,azt mondják,- ki fogom próbálni, köszönöm szépen.:)

Boszi

Szia! Nekem is hihetetlennek t?nt amíg nem próbáltam ki. Üdv.: Marcsi-Boszi

köleskása

Kedves Marcsi! Alsócombból is el lehet készíteni? Merthogy épp az van itthon. Ha igen, a sütési id? is kevesebb lesz? El?re is köszönöm a választ!

Boszi

Kedves "köleskása"! Eddig csak fels? combból készítettem, de szerintem lehet alsóból is. Ha én készíteném, id?nként megnézném, hogyan alakul a csontnál a sülése. Ha kipróbáltad, oszd meg velünk is a tapasztalatodat. Sok sikert!

Törölt felhasználó

Idén ennél melegebb már nem lesz, szóval még a lábasból is d?lt a meleg....és a jó illat. Mire a család felér a partról már a második adag is elkészül. Tésztasalátával és dinnyével ideális szieszta el?tt. Máskor is elkészítem, jó kis recept és nagyon finom!

zsuzsanna47

Kedves Marcsi! Elkészítettem a combokat! Hát, soha nem gondoltam volna, hogy lábasban ilyen finom porhagyós , piros husikat lehet sütni.Dugdosnom kellett a férjem el?l, hogy maradjon másnap ebédre.Rizzsel és párolt zöldséggel körítettem.Egy közepes paradicsomot és egy fél zöldpaprikát kis kockákra vágva f?ztem a szaftjához. Nem volt hátrányára. Köszönöm a receptet és szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából. Üdvözlettel : Zsuzsa

Boszi

Kedves Zsuzsa! Nagyon örülök, hogy ízlett ez elkészített finomság! A névnapi köszöntést külön nagyon szépen köszönöm! További szép estét: Marcsi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek