Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű diétás vadas leves

Egyszerű diétás vadas leves
Egyszerű diétás vadas leves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept ötlete úgy született meg, hogy fogyókúráztam, de nagyon vágytam a vadas ízére. Nézegettem a vadas mártást a mélyhűtőben, és számoltam a kalóriákat, hogy hogyan lehetne egy kicsit magamévá tennem bűntudat nélkül. Ide azért mertem feltenni a receptet, mert a férjem nagy kritikus, de ez a leves nagyon ízlett neki. Remélem, másnak is fog.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vadasmártást egy nagy edényben 2 liter vízzel feltesszük főni, beledobunk egy leveskockát is és 3 db babérlevelet. Közben nagyon apró darabokra vágjuk a csirkemellet, amit egy serpenyőben kevés olajon megpirítunk, sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a bulgurt, ízesítjük ezt is kevés borssal, sóval, és hozzáöntögetünk kevés vizet mindaddig, amíg megpuhul, de szerintem ez a lépés kihagyható, mert megfőhet a levesben is.
  3. Amikor forr a leves, akkor hozzáadjuk a csirkemellet és a bulgurt, ízesítjük még mustárral és egy kevés édesítőszerrel. Nagyon gyorsan elkészül, és mindenkinek nagyon ízlett a családból. Remélem, másnak is fog.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 317
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rita konyhája

Mióta szakács: 2019.01.27.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves vadas mártásból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

222
csirkemell filé 150 g
bulgur 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 3 db
mustár 1 ek
leveskocka 1 db
folyékony édesítőszer 3 csepp
napraforgó olaj 1 ek
víz 2 l
barna mártás 5 dl