r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös joghurttorta Zsuzsianyu konyhájából

Zsuzsianyu
Erdei gyümölcsös joghurttorta Zsuzsianyu konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

937
Kalória
17.3g
Fehérje
117.9g
Szénhidrát
43.2g
Zsír
95.4g
Víz
49.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
64.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

Összesen 7483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Brownie alap

Joghurt torta

Díszítés

Összesen 209 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    886.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    95.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 937 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    138.2 g

Zsír

  • Összesen
    345.4 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7090.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1941 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    2402 mg
  • Nátrium
    2082 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    943 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    762.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1898 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 7483 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Brownie alap

  1. Egy hőálló tálban gőz fölött összemelegítjük a tejet, margarint és a cukrot. A gőzről levéve hozzáadjuk a vanília kivonatot.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, só, sütőpor és kakaópor) beleszitáljuk a langyosra hűlt margarinos alapba, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és a joghurtot. Homogén állagúra keverjük.
  3. Kivajazott gyűrűs tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőben (180 C) megsütjük (kb 30 perc).

Joghurt torta

  1. Amíg a tortalap sül, elkészítjük a joghurtos krémet.
  2. A joghurtot, a cukrot összemelegítjük (de nem szabad forralni!), majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vanília kivonatot, és kihűtjük.
  3. 3 dl tejszínhabot felverjük (2 dl-t félreteszünk másnapra a díszítéshez), és óvatosan összeforgatjuk a kihűlt joghurtos alappal, majd beleszórjuk a zselatin fixet.
  4. A megsült brownie-t egy tálcára borítjuk. A sütőformát folpackkal kibéleljük, és beleöntjük a joghurtos krémet. A kibélelésnél ügyeljünk arra, hogy túllógjon, így a sütemény teljes felületét be tudjuk majd takarni. Két órára hűtőbe helyezzük.
  5. A megdermedt joghurtkrémre rátesszük a brownie-t, és beborítjuk a kilógó fóliával. Majd egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy készre dermedjen.
  6. Másnap óvatosan kiborítjuk, és lehúzzuk róla a fóliát.

Díszítés

  1. Maradék tejszínhabot felverjük, és habzsákba töltjük. Feldíszítjük vele a tortát, és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel/mentával/rolettivel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kedves kolléganőm búcsúztatójára készítettem el ezt a finom és hűsítő nyári desszertet.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek