Ostya

Ostya

Leírás

Az ostya a sütőcukrászat sajátos terméke, ugyanis a tésztája folyékony. A lisztbe kevés zsiradékot és ízesítőt, cukrot, tojást és sütőport keverünk; tejjel vagy vízzel levesszerűen híg tésztát készítünk. Ezt a tésztát kell két hevített fémlap közé adagolva megsütni. Alakjuk szerint megkülönböztetünk ostyalapokat, -tölcséreket, -kagylókat és egyéb alakzatokat. Összetételét tekintve van dúsító anyagokkal, pl. sajttal készült ostya is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen, bolti csomagolásban.

37 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?