r
Nosalty Logó

Epres-vaníliakrémes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Epres-vaníliakrémes brownie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4213.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1131 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1737 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 4948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A brownie-hoz

  1. A csokit és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, és alaposan összedolgozzuk a csokis masszával.
  3. Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleteszünk egy sütőpapírt, belesimítjuk a masszát, és 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje picit berepedezik, de középen még kicsit lágy.
  4. Kivesszük a sütőből, és langyosra hűtjük.

A vaníliakrémhez

  1. A cukrot és a keményítőt kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tej felét. Ha csomómentes, hozzákeverjük a tojássárgákat.
  2. Hozzáadjuk a maradék tejet, belekeverjük a vanília magját, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  3. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, és a kihűlt brownie-ra simítjuk, megvárjuk, míg kihűl, és legalább 5 órára hűtőbe tesszük.

A díszítéshez

  1. Az epreket megmossuk, levágjuk a zöldjét, bevágjuk az epreket, és legyezőszerűen a kihűlt vaníliakrémre helyezzük őket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5720
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 04.

Ajánló

Az epreket vagy bármilyen más gyümölcsöt érdemes tálalás előtt rátenni a sütire, hogy frissek maradjanak, és ne hagyjanak nyomot a vaníliakrémen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kezdő konyhatündéreknek is szívesen ajánljuk - egyszerű, gyors és nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

A brownie-hoz

A vaníliakrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek