Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amaretto brownie

Amaretto brownie
Amaretto brownie
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sokszor elkészítettem ezt a receptet, de most véletlenül vanília aroma helyett mandulát raktam bele. Intenzív amaretto illat volt az egész lakásban. Az íze hibátlan. Jobb, mint az eredeti!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Melegen ajánlom! Sütőből kivéve 3 perc múlva tálalható!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kibélelünk egy közepes tepsit sütőpapírral.
  2. Vizet forralunk, és a vízgőz fölött a csokit és a vajat felolvasztjuk. Ha kész, félretesszük hűlni.
  3. A tojásokat a cukorral és a mandula aromával (vagy amaretto sziruppal) habosra kikeverjük.
  4. A cukros tojáshoz hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Amikor az összes lisztet felvette a massza, hozzáadjuk a csokis-vajat.
  5. A tésztát a tepsibe öntjük, és rászórjuk a durvára tört mandulát és diót. 20-25 percre, tűpróbáig az előmelegített sütőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 298
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroBrix

Mióta szakács: 2014.04.28.
13 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás brownie, brownie mandulával és dióval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

819
étcsokoládé 190 g
vaj 190 g
tojás 3 db
mandulaaroma 5 ml
cukor 250 g
finomliszt 115 g
szódabikarbóna 1 kávéskanál
1 kávéskanál
mandula 100 g
dió 50 g