Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-málnás süti

Epres-málnás süti
Epres-málnás süti
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy családtagoknak találtam ki, aki érzékeny a tejre, a lisztre. És úgy érzem, hogy mindenkivel meg kell osztanom, aki érzékeny. Hiszen ez egy olcsóbb és nagyon finom süti. És érzékenységgel is lehet jókat sütni.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Tető

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütő alsó-felső sütésen előmelegítjük 160 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. Összekeverjük. A tojásfehérjét tejföl állagúra verjük. Hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, míg fel nem oldódik. Utána a tojássárgáját, olajat és a lisztet is beleforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

Krém

  1. Az eperből kimérünk 750 g-ot. Erre 1 dl vizet merünk, és puhára főzzük. Majd egy szűrő segítségével lepasszírozzuk. Kihűtjük. Hozzáadjuk a 2 csomag pudingport (lehet vanília is) és a 10 ek cukrot. Sűrűre főzzük.
  2. Ha kihűlt, a margarint mikrohullámú sütőben megmelegítjük (30 másodperc). Gépi habverővel apránként hozzáadva a margarint, habosra verjük a pudingot.
  3. A kihűlt tésztán elegyengetjük a krémet.

Zselatin

  1. A vizet aromával együtt kimérjük. Én málna ízűt használtam. Ez variálható. Hozzáadjuk a zselatinhoz. Kicsit hagyjuk megdagadni. Hozzáadjuk az 1 ek cukrot. Utána főzzük addig, míg áttetsző nem lesz. Kihűtjük langyosra, és ráöntjük a sütire.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 536
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Etácska

Mióta szakács: 2019.04.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Lisztmentes, tejmentes desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

821
tojás 12 db
rizsliszt 11 evőkanál
cukor 12 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 evőkanál
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
eper 1000 g
tejszínízű pudingpor 2 tasak
cukor 10 csapott ek
tejmentes margarin 250 g
víz 1 dl
zselatin 20 g
víz 2.5 dl
cukor 1 csapott ek
vérnarancs aroma 20 ml