Epres-málnás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Etácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
Krém
Tető
Összesen
821
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
Krém
-
1000g eper301 kcal
-
343 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g tejmentes margarin1793 kcal
-
100g víz0 kcal
Tető
-
20g zselatin67 kcal
-
250g víz0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g vérnarancs aroma0 kcal
Összesen
4929
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
23.4g tojás30 kcal
-
5.9g rizsliszt21 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Krém
-
35.5g eper11 kcal
-
3.2g tejszínízű pudingpor12 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
8.9g tejmentes margarin64 kcal
-
3.6g víz0 kcal
Tető
-
0.7g zselatin2 kcal
-
8.9g víz0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.7g vérnarancs aroma0 kcal
Összesen
175
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1102.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.5 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 286 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 475 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
821
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 108.3 g
Zsír
-
Összesen 271.6 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 2161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6615.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 1411 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 2825 mg
-
Nátrium 1813 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.1 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1716.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2986 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 553 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 511 micro
-
Kolin: 1802 mg
-
Retinol - A vitamin: 2849 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1591 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3170 micro
Összesen
4929
kcal
- 4% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
12 db tojás
-
11 evőkanál rizsliszt
-
12 csapott ek cukor
-
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek napraforgó olaj
Krém
-
1000 g eper
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
10 csapott ek cukor
-
250 g tejmentes margarin
-
1 dl víz
Tető
Elkészítés
Piskóta
- A sütő alsó-felső sütésen előmelegítjük 160 fokra.
- A tojásokat kettéválasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport és a sütőport. Összekeverjük. A tojásfehérjét tejföl állagúra verjük. Hozzáadjuk a cukrot. Addig keverjük, míg fel nem oldódik. Utána a tojássárgáját, olajat és a lisztet is beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
Krém
- Az eperből kimérünk 750 g-ot. Erre 1 dl vizet merünk, és puhára főzzük. Majd egy szűrő segítségével lepasszírozzuk. Kihűtjük. Hozzáadjuk a 2 csomag pudingport (lehet vanília is) és a 10 ek cukrot. Sűrűre főzzük.
- Ha kihűlt, a margarint mikrohullámú sütőben megmelegítjük (30 másodperc). Gépi habverővel apránként hozzáadva a margarint, habosra verjük a pudingot.
- A kihűlt tésztán elegyengetjük a krémet.
Tető
- A vizet aromával együtt kimérjük. Én málna ízűt használtam. Ez variálható. Hozzáadjuk a zselatinhoz. Kicsit hagyjuk megdagadni. Hozzáadjuk az 1 ek cukrot. Utána főzzük addig, míg áttetsző nem lesz. Kihűtjük langyosra, és ráöntjük a sütire.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2000
- Feltöltés dátuma: 2019. április 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Etácska
1 recept
Egy családtagoknak találtam ki, aki érzékeny a tejre, a lisztre. És úgy érzem, hogy mindenkivel meg kell osztanom, aki érzékeny. Hiszen ez egy olcsóbb és nagyon finom süti. És érzékenységgel is lehet jókat sütni.