r
Nosalty Logó

Habos-epres édesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-epres édesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 540 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 540 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1300 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1721 micro
Összesen 2157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát apró darabokra tépkedjük; egy tálba lerakunk belőle egy sort.
  2. Az epret -ha nagyon nagy szemű, összevágjuk- rátesszük a piskótára, majd fahéjas cukorral megszórjuk.
  3. A pudingot a szokásos módon 1/2 l tejjel és 3 ek cukorral megfőzzük. A habport 1dl tejjel keményre verjük. Amikor a puding picit hűlt, a habot belekeverjük.
  4. Ezzel a krémmel öntjük le az epret, és folytatjuk a rétegezést. A tetejére piskóta kerül, és arra a krém.
  5. 1-2 óra hosszára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9376
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

A pudingba azért célszerű belekeverni a habot, mert így sokkal lágyabb lesz, és ha kihűl, akkor sem keményedik meg! Tetején tejszínhabbal lehet tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól származik a recept -gyerekkoromban nagyon sokat készítette eperérés idején. Ő már sajnos nincs köztünk, de a kertben ugyanúgy érik az eper, mint annak idején, és mivel a kisfiamnak (is) nagy kedvence ez a gyümölcs, most már én készítem ezt a finomságot!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek