Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-málnás kuglóf

Epres-málnás kuglóf
Epres-málnás kuglóf
90 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég láttam egy hasonló kuglófot egy német újságnak a címlapján, csak csokis belsővel. Maga a kivitelezés ötlete nagyon megtetszett, de én mást rejtettem a belsejébe:-), mégpedig egy egyszerű, vaníliás kuglófot, eper- és málnadarabokkal dúsítva, fehér csokis-tejszínes krémmel bevonva és eperrel dekorálva. Igazi mutatós eperálom:-) készíthető így eperszezonban.

hozzávalók / 12 adag

Tészta:

  • 200 g cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 250 g vaj
  • pici só
  • 4 tojás
  • 350 g liszt
  • 1 vaníliás pudingpor
  • 1 sütőpor
  • 250 g natúr joghurt
  • 5 ek tej
  • 1 bio citrom leve és héja
  • 5 közepes eper kockára vágva
  • 100 g málna

Dekoráció:

  • 200 g habtejszín
  • 400 g fehér csoki
  • 400-500 g eper lapkára vágva

ajánlat

TIPP: ha valaki nem szeretné túlbonyolítani a dolgokat a krém készítéssel, verjen fel 250 g habtejszínt habbá, és vonja be azzal a kuglófot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dekorációs krémhez még előző nap készítsük el a tejszínes-fehér csokis alapot: A csokit daraboljuk fel, a tejszínt melegítsük meg. Oldjuk fel teljesen a csokidarabokat.
  2. Egy botmixerrel homogenizáljuk a masszát, vagyis jó alaposan mixeljük át, de úgy, hogy a kés végig a csokis masszában maradjon, egyébként túl sok levegő jut bele, és túl buborékos lesz.
  3. Hagyjuk 24 óráig lefedve hűvös helyen kihűlni.
  4. Másnap használat előtt kézi konyhai géppel, habverő fejjel verjük fel a masszát, mintha tejszínhabot vernénk, amíg folyékonyból habos, szilárdabb lesz. De figyeljünk, nehogy túl sokáig keverjük, mert akkor csokis vaj lesz belőle.:-)) Ezzel a krémmel vonjuk be majd később a kuglófunkat, és dekoráljuk eperszeletekkel.
  5. A kuglóf készítése: Az 5 epret mossuk meg, vágjuk fel, a málnákat is mossuk meg, majd mindent keverjünk össze 1 ek liszttel.
  6. A cukrot, vaníliás cukrot a vajjal keverjük krémesre. A tojások egyenként adjuk a vajas masszához, majd a tejet és a joghurtot, végül a pici sót és a liszttel, pudingporral elkevert sütőport.
  7. Kanalazzuk a tészta felét egy kuglófformába, szórjuk bele a gyümölcsöket, rakjuk bele a másik fél adag tésztát, majd egy villa segítségével spirál formájában a forma aljától felfelé húzva, próbáljuk elosztani mindenhol az eper és málnadarabokat.
  8. Tegyük be sülni. Előmelegített sütőben sütési idő és mód: 50 percig hőlégkeveréssel 150 fokon. Ha kész a kuglóf, hagyjuk alaposan kihűlni, majd dekoráljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 030
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös kuglóf, tejszínes-fehér csokis kuglóf eperrel, epres-málnás kuglóf tejszínes-fehér csokis krémmel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!