Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes kuglóf Évi nénitől

Gluténmentes kuglóf Évi nénitől
Gluténmentes kuglóf Évi nénitől
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gluténmentes ételekről beszélgettünk kollégáimmal, így jött az ötlet, hogy süssek valami hasonlót. Természetesen lehet a tejet és a joghurtot növényire váltani, ha valaki a tehéntejet nem szereti. A rostok miatt kicsit törősebb, mintha búzalisztből készült volna, de óvatos bánásmóddal jól kezelhető. Annyit tettem, hogy a formában hagytam kihűlni, s csak utána vettem ki. Nagyon finom, nagyon laktató édesség, így egész kevéssel is elnyomhatjuk az édesség iránti vágyunkat. Ebből a mennyiségből egy 22 cm átmérőjű kuglófforma lett tele, és még 4 muffinnyi ki is maradt, azt külön sütöttem meg. 

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, és hozzákeverjük az instant polentát, amit nem kell hosszan főzni, hanem 1 perc alatt magába szívja a folyadékot. Ha langyosra hűlt, ebbe keverjük a tojások sárgáját, a kókuszzsírt (egy kanálnyit félreteszünk a forma kikenéséhez) és a cukrot, citromhéjat, citromlevet, vaníliát, joghurtot.
  2. A zabpelyhet késes aprítóban megdaráljuk, és szintén a polentás masszához adjuk. Belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát is
  3. A kettéválasztott tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és az áfonyával, narancshéjjal és a kókuszcsipsszel, valamint a masszával összeforgatjuk egy keverőlapáttal.
  4. A masszát a kókuszzsírral kikent, kis kókuszreszelékkel megszórt formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, csak aztán borítjuk ki, és vágjuk szeletekre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22X15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 902
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kókuszos kuglóf, reform kuglóf

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

215
tej 3 dl
kukoricadara 100 g
zabpehely 100 g
kókuszzsír 7 dkg
tojás 3 db
joghurt 150 g
gyümölcscukor 100 g
vanília kivonat 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
vörösáfonya 5 dkg
kandírozott narancshéj 5 dkg
kókuszchips 30 g
sütőpor 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál