Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös kuglóf Éva házias konyhájától

Tojáslikőrös kuglóf Éva házias konyhájától
Tojáslikőrös kuglóf Éva házias konyhájától
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, klasszikus kuglófrecept. Pihe-puha az állaga, és mivel 2 nap várakozás után a legfinomabb, ezért kitűnő vendégváró is, mert előre tudunk vele dolgozni.

Nálunk nagyon kedveltek az ilyen és hasonló kevert sütemények. Mindenki szívesen fogyasztja csak úgy, amikkor éppen édesség hiánya van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást és a cukrokat egy tálban konyhai robotgéppel kb. 5 percig jó habosra keverjük.
  2. A tojáslikőrt váltakozva a napraforgó olajjal hozzákeverjük.
  3. A lisztben elkevert sütőport és a lereszelt citrom héját is belekeverjük.
  4. Egy kivajazott és liszttel megszórt, 28 cm-es kuglófformába egyenletesen beleöntjük.
  5. Az előre fölmelegített 180 fokos sütőben kb. 35 percig megsütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük a süti állagát.
  6. Tipp: egy kevés csokidarát is keverhetünk a tésztába, vagy meggyel is ízesíthetjük. De csokimázzal is bevonhatjuk a kuglófunkat. jó étvágyat
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 812
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
132 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

olajos kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
tojás 5 db
cukor 200 g
vaníliás cukor 2 csomag
napraforgó olaj 250 ml
tojáslikőr 280 ml
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 250 g
sütőpor 1 csomag
vaj 40 g