Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kapucsínós süti

Epres-kapucsínós süti
Epres-kapucsínós süti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az epret, és bár nem lettek csodaszépek az epreink, mégis a mieink, és finomak:-). Ezért elég sok étel és süti készítése forgott a fejemben, sokat a már feltettek kipróbálásán dolgoztam, és mind sikerült, köszönöm:-).
De gondoltam, hátha még én is tudok valami új dolgot alkotni. Lányom szerint a kapucsínó nem ronthatja el, ugyanis reggelire azt ittam. Azt mondta, nagyon fincsi az illata, miért ne lehetne beletenni a süti tésztájába, egy keveset, mit gondolok, a kapucsínó porról? A színe változik, lehet, nem lesz sárga, de az nem baj? Hát nem lett baj, nem rontottam el a barátnőmtől kapott epres süti receptjét, - sőt, nagyon finomra sikerült. Színre, illatra, ízre.:-))

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Jó sok epret tegyünk rá, és ha még marad, azzal is tálalhatjuk és tejszínhabbal.:-)
A süti tetejére került eperre csorgathatunk kevés mézet, így kicsit édesebb lehet, ha az eprünk nem igazán édes, magában. De megszórhatjuk kevés barna cukorral is. Kinek, hogy tetszik, és mi az elképzelése. Így sütjük meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szobameleg vajat egy tálba tesszük, belekeverjük a tojásokat, a sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, alaposan összedolgozzuk.
  2. Beletesszük az előzőleg már jól elkevert tejfölt, a sütőport, a kapucsínót, elkeverjük, legvégül a lisztet, és azzal is alaposan, egyneművé összedolgozzuk.
  3. Az epret mossuk, kicsumázzuk, felezzük.
  4. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírt teszünk bele. Beleöntjük, és elsimítjuk benne a tésztát.
  5. Szép sorban rárakjuk a felezett epreket, rácsorgatjuk az eprekre a mézet.
  6. Betesszük a már előmelegített sütőbe, középső rácsra, megsütjük, néha figyeljünk rá.
  7. Ha kisült, kivesszük, hagyjuk kihűlni, és kockákra szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé tejszínhabot is.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 867
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-mézes-kapucsínós süti, epres sütemény kapucsínósan

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-05-25 08:39

Kedves Flóra!
Tudod, ez nagyon jó kis ízkombináció, nagyon várom, hogy azt elkészítsed:-)))))
Tessék feltenni:-))
Nagyon szép napsugaras napot kívánok!!:-)))
Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2011-05-24 22:19

Kedves Éva-Anyóca!
A lényeg tényleg az, hogy finom legyen. :) De legközelebb majd előre gondolkodom, és megnézem, hogy van-e itthon kapucsínó, aztán ki tudja, lehet, hogy már málnával fogom elkészíteni és persze kapucsínósan a sütit. :))
Szép estét!
Flóra

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-24 16:41

Kedves Flóra!
Ez tényleg jól összejött:-)))
Én a barátnőmtől kaptam,kapucsínósat és kakaóporosat, közölte,- ez csak olyan kavarós süti, és azt raksz rá, amit akarsz, gyümölcsöt,ami éppen van,- nem igazán szeretek ilyen melegbe krémes csodákat alkotni, bár isteni finomak lehetnek:-))
Én a kakaóporosat azért nem választottam, mert nekem meg az nincs itthon, kapucsínót viszont szoktam inni, tehát ezért jött..:-))
A lényeg, hogy finom, bármelyik is:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-05-24 16:34

Kedves olaszneanci!

Hát, esőből is megárt a sok!!
Pedig néha jól jön az az eső, mi ha ma este hatig nem esik, locsolunk, mert kell,:-)) , de azért ami Nálatok lehet, az már túlzás.:-((Azt még ráadásul, ahol lesz, ott meg méregdrága lesz a cseresznye is, barack i,...sajnos:-((
Már reggel 8 órakor itt fújtattam, mert iszonyat meleg volt, és már három napja előkerültek a ventillátorok, és hát igen, tegnap működésbe is léptek:-))
Szombat délután a férjem munkahelyének 20 éves külföldiek álltal való átvételét, tulajdonosváltását ünnepeljük, szabadtéri program, zoo,(rengeteg csodás és érdekes állat került a helyi állatkertünkbe:-))) -majd, bográcsos marhalábszárpörkölt, tarhonya, uborka, szelet kenyér és szelet torta:-)))))))
Ja meg, tombola, akár egy egész hatalmas nagy fagyót, vagy hűtőt, porszívót, bármit amit a gyár gyárt , és kihúznak minket, lehet nyerni:-))
Vasárnap bérmálok, a 9 gyerekes barátnőmnél, szóval van még program, a gyerekeim holnap kompetencia felmérést írnak magyarból és matekból...aztán most már tényleg csak pár nap, és vége a sulinak:-)))))))))))
És igen, megyünk nyaralni,megérdemlik, és mi is:-))
Kitartás az esőhöz, hátha holnap Orbán napja, megfordul és nem fog esni az eső:-))
Na ide se kell olyan sok, ha jön is:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2011-05-24 16:01

Kedves Éva-Anyóca!
Vicces sztori jön. :) Ma megsütöttem a sütit, de az utolsó pillanatban kiderült, hogy nincs itthon kapucsínó, úgyhogy azt ki kellett hagynom. Ezt mondjuk sajnálom, mert így elvesztette a fél nevét a süti. :( Aztán az epermennyiség miatt meg feleleznem kellett a tésztát. Kóstolgattam a nyers tésztát, és olyan ismerős íze volt. Utána kiderült, hogy így kapucsínómentesen pontosan ugyanaz a tésztája, mint az én kivis lepényemnek. Vicces, hogy teljesen véletlen ugyanazzal dolgoztunk. :D Mindenesetre finom lett! :))
Szép napot!
Flóra

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-05-24 08:22

Kedves Évám !
Már félek a melegtől ,pedig még a reggeli órák telnek.
Nálunk napok óta fél 5 körül délután elered az eső és nem kevés esik !
Ha így halad, nem lesz se cseresznye, se barack ! Elhiszem ,hogy várjátok a pihenést.
Minden embernek kijárna ! Legyen szép a napod ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-23 20:59

Kedves olaszneanci!
Az a jó, ha tudok Rólad, és adsz életjelet magadról:-)))
Hát, itt is van program rendesen, én is elfáradok, a kertünket is kezelgetni kell most már, és locsolni, ma is itt állt felettünk a vihar, olyan dörgés volt, hogy azt hittem, leszakad az ég, és semmi, de levegőt, azt nem kaptunk, fulladt és borzasztóan nyomasztó volt:-(((Legalább esett volna,egy kicsit..:-)
Csak mezítláb tudok ilyenkor járni, mert térdtől lefele bedagadnak a lábaim, a bokám, lábfejem, még az ujjaim is:-)) Borzasztó, még szerencse, hogy ilyenkor nem kell menni sehova, bár volt alkalom..:-((
Eper még van, majd készítgetek még én is , de fenn is van, majd kijövögetnek azok is:-))
Sajnos nincs burgonyánk, pedig annyira imádom az újburgonyát friss petrezselyemmel,...:-)))De a piaci iszonyat drága :-((
Szinte minden zöldségféle és gyümölcs, ami ilyenkor kell, hogy legyen:-((
Nagyon jól teszed, hogy elviselhető időjárást kívánsz mindkettőnknek, és mindenkinek:-)))
Remélem, hogy ez a majdnem nyár, sőt nyári idő ami most volt, az lesz akkor is, ha megyünk nyaralni, mert ha nem, na az nagyon rosszul esne:-((( Fürdés és napozás:-))Hmmmm...és végre suli vége:-))
Azt a gyerekeim is várják:-)))Ezerrel:-)))
Szép napot holnapra, elviselhető meleggel.
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-05-23 13:47

Kedves Évám !
Látod időnként azért előkerülök, legalább annyira, hogy életjelet adjak magamról !
Minden rendben, de a nap végére teljesen nullára futtatom magam. Nagyon elfáradok.
Nem elég a fülledt meleg, még itt vannak a délutáni záporok is ! Nagyon nehezen viselem.
Te hogy bírod ? Hétvégére még mindig epres süteményen gondolkodom................
Újburgonyával is vannak terveim, csak hozzá kellene fogni az elkészítéséhez !
Nem kívánok már esőt és kevésbé meleg napokat -olyan elviselhetőt- kívánok neked és nekem is. Puszi : Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-05-23 07:12

Kedves Bogi!

Remélem, hogy ízleni fog:-))
Ha van szép és nem mellesleg édes epred, nem kell feltétlenül a méz, de határozottan másabb, fincsi lett az ízkombináció, természetesen ,már nem csak epres....,kár, hogy nem sütött épp akkor annyit a nap:-))
Volt ismerős, aki azt mondta örüljünk,hogy van,mert neki az egész lefagyott:-(((
Szép napot!
Éva-Anyóca

norci79
Norci79 / norci79 Sun, 2011-05-22 22:40

Hű, Éva-Anyóca! Erre a párosításra nagyon kíváncsi vagyok! El is készítem a jövő héten! :-) Üdv.: Nóri

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-22 20:41

Kedves Flóra!

Remélem, hogy még szezonban sikerül elkészítened:-))
Ha finom édeset találsz, akkor nem kell méz, nekem a finom eper egy kis mézet igényelt:-))
Nem volt elég a napfény,gondolom én:-)))
Jó hetet kívánok Neked is!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-22 20:39

Kedves olaszneanci!

Nagyon szívesen:-))
Sajnos, bár van saját, de nem olyan szép tűzpiros és nagy, mint amit piacon ,boltban lehet kapni, és valahogy nem is annyira édes, mint anno rég volt:-((
De a mienk, saját, és pici mézzel bolondítva még édes is,bár ez nem létfontosság,ha az epred finom:-)))
Jó hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-05-22 16:48

Megérkezett egy epres finomság! :) Nagyon jól néz ki, azt hiszem valamikor (még az eperszezonban) nálunk is sorra kerül majd! Biztos finom lesz, alig várom már, hogy ehessem. :))
Szép napot! Flóra

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-05-22 14:58

Kedves Éva- Anyóca !
Elmentve, már én is enném szivesen !
Nagyon szeretjük az epret ! Köszönjük szépen. Puszi : Anci

802
teavaj 16 dkg
tojás 4 db
cukor 16 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 45 dkg
tejföl 2.4 dl
sütőpor 4 tk
2 csipet
cappuccino por 6 ek
eper 20 dkg
mézkaramell 4 ek
vaj 1 ek