r
Nosalty Logó

Epres-kapucsínós süti

Éva-Anyóca
Epres-kapucsínós süti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

784
Kalória
13.3g
Fehérje
105.8g
Szénhidrát
35.2g
Zsír
98.8g
Víz
206g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
46.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4467.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1087 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1936 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    634.7 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    593 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1799 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 4701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A szobameleg vajat egy tálba tesszük, belekeverjük a tojásokat, a sót, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, alaposan összedolgozzuk.
  2. Beletesszük az előzőleg már jól elkevert tejfölt, a sütőport, a kapucsínót, elkeverjük, legvégül a lisztet, és azzal is alaposan, egyneművé összedolgozzuk.
  3. Az epret mossuk, kicsumázzuk, felezzük.
  4. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírt teszünk bele. Beleöntjük, és elsimítjuk benne a tésztát.
  5. Szép sorban rárakjuk a felezett epreket, rácsorgatjuk az eprekre a mézet.
  6. Betesszük a már előmelegített sütőbe, középső rácsra, megsütjük, néha figyeljünk rá.
  7. Ha kisült, kivesszük, hagyjuk kihűlni, és kockákra szeletelve tálaljuk. Adhatunk mellé tejszínhabot is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Szeretjük az epret, és bár nem lettek csodaszépek az epreink, mégis a mieink, és finomak:-). Ezért elég sok étel és süti készítése forgott a fejemben, sokat a már feltettek kipróbálásán dolgoztam, és mind sikerült, köszönöm:-). De gondoltam, hátha még én is tudok valami új dolgot alkotni. Lányom szerint a kapucsínó nem ronthatja el, ugyanis reggelire azt ittam. Azt mondta, nagyon fincsi az illata, miért ne lehetne beletenni a süti tésztájába, egy keveset, mit gondolok, a kapucsínó porról? A színe változik, lehet, nem lesz sárga, de az nem baj? Hát nem lett baj, nem rontottam el a barátnőmtől kapott epres süti receptjét, - sőt, nagyon finomra sikerült. Színre, illatra, ízre.:-))

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...