r
Nosalty Logó

Cseresznyés nokedli

Kovács Györgyi
Cseresznyés nokedli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

658
Kalória
19.7g
Fehérje
132.5g
Szénhidrátok
5g
Zsír
119g
Víz
45g
Koleszterin
7.4g
Rost
19.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2632 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3469.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    1541 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    475.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 2632 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A cseresznyét megtisztítjuk, kimagozzuk.
  2. Lisztet, csipet sót és a tojást vízzel nokedlitészta sűrűségűre keverjük.
  3. Majd hozzáadjuk a cseresznyét.
  4. Felrakunk egy fazék vizet, ha forr, kanál segítségével a tésztából galuskákat szaggatunk, és a lobogó vízbe rakjuk. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük a tésztát, ami feljön a víz tetejére.
  5. Közben zsemlemorzsát pirítunk, és a kifőtt galuskákat beleforgatjuk. Tálaláskor megporcukrozzuk, mindenki ízlése szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 3 perc
  • Sütés ideje: 3 perc

Ezt a receptet is a nagyimtól tanultam. Nálunk a cseresznyeszezon nem múlhat el a cseresznyés nokedli nélkül.

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Varázslat, egyszarvúak, kalózok? – 5 tematikus étterem, ha különleges élményre...

Tematikus éttermet csinálni egyszerre nagyon kézenfekvő ötlet és merész vállalkozás, hisz a teljes élmény érdekében mindennek a helyén kell lennie. Épp ezért, ha eltalálják a hangulatot, jól állítják össze az étlapot, és még a légkör is magával ragad, egy ilyen vacsora felejthetetlen lehet. Mi most ajánlunk öt helyet, ha valami koránt sem hétköznapira vágynátok.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...