Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes cseresznyés lepény

Krémes cseresznyés lepény
Krémes cseresznyés lepény
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc cseresznyés süteményünk, mert krémes, és ami krémes, az mindig jöhet. Meggyel elkészítve is nagyon finom. Az elkészítéséről további képeket itt találtok.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet a mandulával.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint.
  3. Hozzákeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat és a tojássárgájákat.
  4. Összegyúrjuk, és a hűtőben pihentetjük 20 percig.
  5. Egy nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tésztát kinyújtjuk (én a sütőpapíron nyújtottam ki), a tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben halvány sárgára sütjük.
  6. Megszórjuk a piskótamorzsa felével, és a kimagozott cseresznyét elosztjuk rajta.
  7. A közben elkészített krémet egyenletesen elosztjuk a cseresznyén.
  8. A maradék morzsával meghintjük a tetejét, és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, míg a piskótamorzsa a tetején kicsit elszíneződik.
  9. A krémhez a 25 dkg cukrot, a tojások sárgáját, a lisztet és a vaníliás cukrot egy kis tejjel simára keverjük.
  10. A többi tejet közben a mikróban felforrósítjuk, és a tojásos masszához öntve sűrűre főzzük.
  11. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét, majd a forró krémet 3-4 részletben a habhoz öntjük, miközben habverővel gyorsan keverjük. (Így nem csomósodik össze a tojáshab.)
  12. Ha kihűlt, felkockázzuk és porcukorral meghintjük tetejét.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 365
elküldve: 4
receptkönyvben: 517
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes pite, gyümölcsös krémes lepény, meggyes lepény, cseresznyés pite

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2012-07-02 14:10

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. Idén még én sem sütöttem, de még van egy kis cseresznye otthon, pont elég lesz hozzá.:)

nagyildi71
nagyildi71 Fri, 2012-06-29 22:45

Idén újra elkészítettem, ez mennyei!!!! Hatalmas siker! Mi kell más?
Köszönöm ezt a receptet!!!
Ajánlom mindenkinek :)

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2012-06-27 16:32

Hát ez finom!
Megtámadták a seregélyek a cseresznyefánkat , úgyhogy gyorsan le kellett szedni mindet, és most itt állok tíz kiló cseresznyével, pedig már csináltam lekvárt, befőttet, fagyasztóban is van jópár csomaggal. Minden nap sütök egy cseresznyés sütit innen az oldalról, hogy fogyjon, de eddig ez viszi a pálmát.
Tésztája mint a linzer, krémje mint a krémes, ráadásul még cseresznye és piskótamorzsa is!

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2011-06-29 13:26

Ildi, Éva!
Köszönöm szépen a visszajelzést, nagyon örülök, hogy ízlik.:)

Spitzeva
Éva / Spitzeva Mon, 2011-06-27 09:43

Azila!

Ez a recept isteni!!! Egyszerű, gyors, és oly finom,hogy nálunk 1 órán belül elfogyott! Az Édesapámnak úgy kellett megmentenem egy kis tányérral,mert nem jutott volna neki!
Köszi!!

nagyildi71
nagyildi71 Sun, 2011-06-26 21:09

Sziasztok!

Múlt hétvégén készítettem el először...nem úsztam meg egy hét elteltével újra el kellett készítenem....Isteni sütemény!!! :o)
Nagy sikerem van :o)
Köszönöm!
Én málnával, meggyel és barackkal turbóztam. A málnát nagyon ajánlom!

Ildi

d.erika1971
d.erika1971 Sat, 2012-06-23 17:13

Szia Ildi!
Két kérdésem is lenne:
- piskótamorzsa= babapiskóta összetörve
-1,5 kg gyümölcs a már magozott cseresznyét jelenti?
Köszi előre is választ!
Erika

nagyildi71
nagyildi71 Sat, 2012-06-23 17:24

Szia Erika!

Igen a piskóta morzsa az babapiskóta összetörve. :)
A gyümölcsöt én sosem mérem, csak úgy szemre rakom bele.

tényleg nagyon finom, ez a süti csúúúúcs :)

d.erika1971
d.erika1971 Sun, 2012-06-24 21:27

Szia Ildi!
Köszi a gyors választ, a jövő hétvégén megsütöm.
Erika

Azila1
azila / Azila1 Sun, 2011-06-19 21:59

Bebice!
Örülök, hogy jól sikerült, és köszönöm, hogy az oldalamat is látogatod.:)

bebice
bebice Sat, 2011-06-18 12:01

Osztom osztriga véleményét,unalmas,hogy csomó receptnél pudingot használnak.
3-4 napja megcsináltam már innen az oldalról egy cseresznyés kelt tésztát,ami a szemétben landolt,mert abszolút semmi íze nem lett,olyan volt a tésztája mint a kenyéré.
Most megcsinálom a tiédet is,ez biztosan fincsi lesz.Majd beszámolok.
Gratulálok az oldaladhoz,jó kis receptek vannak!Ott is csemegézek még.

bebice
bebice Sat, 2011-06-18 21:31

Köszönöm neked a receptet!Nagyon jó lett a süti,megcsináltam,most már minden gyümölcsöshöz ezt a tésztát fogom alkalmazni.Azért picit módosítottam,nem raktam bele mandulát,mert nem volt itthon,helyette zabkorpa került bele és a margarint zsírral helyettesítettem.Köszi!

Azila1
azila / Azila1 Wed, 2011-06-15 13:58

Osztriga!
Remélem ízleni is fog. Csak arra kell vigyázni, hogy ne süljön meg túlságosan. Ha mégis, másnapra puhulni fog a tésztája.:)

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2011-06-15 11:37

Először azt hittem, hogy két réteg krém kerül rá... Olyan mintha kétféle lenne benne, mert miután rákenjük a krémet, el kell készíteni... :D
De azért kétszeri elolvasásra meg lehet érteni. Ráadásul igazán igényes süti, végre nem pudingporból!!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk! Megyek cseresznyét szedni!!!
Üdv.:
T.

1036
finomliszt 38 dkg
margarin 27 dkg
cukor 12 dkg
mandula 10 dkg
tojássárgája 4 db
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
piskótalap 10 dkg
cseresznye 1.5 kg
porcukor 1 ek
cukor 35 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 4 db
tej 7 dl
vaníliás cukor 2 csomag