r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos szeletkék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Epres-joghurtos szeletkék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 569 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    180.2 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1135.6 g
  • Cukor
    836 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 6824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. Egy 33×35 cm-es papírral bélelt tepsiben sütünk egy vastagabb lapot. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.
  5. Ha kihűlt a lap kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét is megkenjük.

Krémhez

  1. A zselatint a vízben felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az epret összetörjük villával, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot, jól kikeverjük.
  3. Majd hozzákeverjük alaposan a zselatint, betesszük a hűtőbe, amíg egy kicsit dermedni kezd.
  4. Ezután keverjük bele a felvert hulalát.
  5. Ha megtöltöttük a lapot, tegyük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megdermed. Ezután szeleteljük.

Díszítéshez

  1. A fondantból tetszés szerinti virágokat készítünk, és ezzel díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33×35×6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1557
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 08.

Ajánló

Készíthetjük fagyasztott eperrel is, így télen is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-joghurtos szeletkék
Nikóka 172 recept

Legutoljára a sógornőm lányának a ballagására készítettem. Ezért díszítettem apró virágokkal.

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek