Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-joghurtos szeletkék

Epres-joghurtos szeletkék
Epres-joghurtos szeletkék
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legutoljára a sógornőm lányának a ballagására készítettem. Ezért díszítettem apró virágokkal.

hozzávalók / 12 adag

Piskótalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

ajánlat

Készíthetjük fagyasztott eperrel is, így télen is elkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  3. Majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  4. Egy 33×35 cm-es papírral bélelt tepsiben sütünk egy vastagabb lapot. 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.
  5. Ha kihűlt a lap kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét is megkenjük.

Krémhez

  1. A zselatint a vízben felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Az epret összetörjük villával, hozzáadjuk a joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot, jól kikeverjük.
  3. Majd hozzákeverjük alaposan a zselatint, betesszük a hűtőbe, amíg egy kicsit dermedni kezd.
  4. Ezután keverjük bele a felvert hulalát.
  5. Ha megtöltöttük a lapot, tegyük a hűtőbe 3-4 órára, amíg teljesen megdermed. Ezután szeleteljük.

Díszítéshez

  1. A fondantból tetszés szerinti virágokat készítünk, és ezzel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33×35×6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 477
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurtos eperkocka, joghurtos-epres sütikocka, epres süti joghurtos krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569
tojás 6 db
cukor 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 2 dl
finomliszt 36 dkg
sütőpor 10 g
gyümölcsjoghurt 500 ml
eper 20 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
víz 1 dl
zselatin 1.5 dkg
növényi habtejszín 4 dl
cukorfondant 30 dkg