r
Nosalty Logó

Habkönnyű sárgabarackos-áfonyás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Habkönnyű sárgabarackos-áfonyás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Összesen 573 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Összesen 5721 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Összesen 184 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 573 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3954.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776.1 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1921 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10616 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2093 micro
Összesen 5721 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A 35 dkg lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, sót,belekeverjük a felfuttatott élesztőt, majdannyi tejföllel dolgozzuk össze,hogy ne túl lágy tésztát kapjunk.
  3. Pihentetés nélkül, tepsi nagyságúra (kb 30x40 cm)nyújtjuk és a kivajazott tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával és langyos helyen kelesztjük.
  4. Közben asárgabarackokat megmossuk, alaposan leszárítjuk, kimagozzuk, és a megkelt tészta tetején egyenletesen elosztjuk. Ugyanígy mossuk, szárítjuk afele áfonyát, és a barackok közé szórjuk.
  5. A habos tetőhöz a 3 ek lisztet csipet sóval és a 3 dl tejföllel simára keverjük, majda 2 dl tej hozzáadása utánfelfőzzük. Forrás után mindjárt besűrűsödik.
  6. A 4 tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt tejes pépet.Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  7. Ezt a habos keveréket ráöntjük a gyümölcsök tetejére,elsimítjuk, majd rászórjuk a maradék áfonyát.
  8. 180 fokos, előmelegített sütőben, kb 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba!).
  9. Kockákra vágva langyosan márfogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4659
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

A képen fél adag látszik, amit egy szilikonos tortaformában sütöttem ki. Az eredeti recept nagy adag; simán elég 10 embernek, repetával. Egyszer kipróbáltam túró hozzáadásával is (25-50 dkg lehetett?), szuper fincsi variáció!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok édesszájú, de van néhány süti (ha nem töményen édes), amit igencsak kedvelek! Ezt a receptet nemrégen találtam a "100 legjobb" sorozat egyik kis könyvében. Azóta kedvencem, de nemcsak nekem, mert bárkinek sütöm, ajánlom, kéri a receptet! Habkönnyű, nem túl édes, kellemesen vaníliás és ami fontos; porhanyós, száraz marad a tészta a gyümölcs alatt!  Az eredeti recept csak sárgabarackot ír, de az áfonya hozzáadásával lesz gyönyörű, sárga-lila márványos a színe, ami nekem nagyon tetszik, és az ízek keveréke is csodálatos!

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek