r
Nosalty Logó

Epres joghurtos szelet

NS
Epres joghurtos szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

1104
Kalória
25g
Fehérje
163.2g
Szénhidrát
37.3g
Zsír
315.5g
Víz
362.6g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
97.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    315.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5138 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    1345 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    979 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1892.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    1432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2388 micro
Összesen 6604 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a kétharmad cukorral habosra keverjük a sárgáját. A maradék cukorral a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát , óvatosan, felváltva a fehérjével a sárgájához keverjük. Papíros 30x23 cm-es tepsibe simítjuk, és kb 20 perc alatt megsütjük.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk.

A barna piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a kétharmad cukorral habosra keverjük a sárgáját. A maradék cukorral a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belekeverjük a kakaót, szódabikarbónát, óvatosan, felváltva a fehérjével a sárgájához keverjük. Papíros 30x23 cm-es tepsibe simítjuk, és kb 20 perc alatt megsütjük.
  2. Jól kihűtjük.

A krémhez

  1. Krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, és kihűtjük.
  2. Az epret felkockázzuk, ráöntjük a joghurtot.
  3. A zselatint a vízzel elkeverjük, és hagyjuk duzzadni, majd pár másodpercre a mikróba tesszük felolvadni.
  4. A tejszínt habbá verjük a porcukorral.
  5. A joghurtos eperbe lazán belekeverjük a tejszínhabot, a kihűlt pudingot, belecsurgatjuk a zselatint, és közben keverjük.
  6. Összeállítás: egy kevés krémet félreteszünk. A sárga piskótára a krém felét rákenjük, befedjük a barna lappal, krémmel lekenjük és sárga lap. A félretett krémet elkenjük a tetején.

A díszítéshez

  1. Az eper szemeket rárakjuk a krém tetejére.
  2. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, és a süti tetején eloszlatjuk úgy, hogy az epret is befedje.
  3. Pár órát hűtőben dermesztjük. Kockára vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30×23

Karácsonyra készítettem ezt a finom süteményt.

Nosalty stories

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek