r
Nosalty Logó

Epertorta vaníliás mascarponekrémmel

Szekeres Lajosné Klári
Epertorta vaníliás mascarponekrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

549
Kalória
14g
Fehérje
46g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
118.8g
Víz
217g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
24.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 3290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 179 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    118.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3320.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    275.9 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    713 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 3290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá. Amikor felhabosodik, akkor 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját kikavarjuk a vízzel, a maradék 3 evőkanál kristálycukorral, majd belekavarjuk a kakaóport és a sütőporos lisztet.
  3. A kikavart tojássárgájához veszünk ki a habból, fellazítjuk a tésztát a többi habot apránként forgatjuk a masszába, hogy ne törjön a hab.
  4. Egy 26 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, belesimítjuk. 180 C előmelegített sütőben 30-35 sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Krém

  1. Amíg hűl a piskóta, addig a tej háromnegyedét a cukorral felforraljuk. A maradék tejjel kikavarjuk a pudingport.
  2. Ha felforrt a tej, rátöltjük a hideg tejjel kikavart pudingporra, majd habverővel erősen keverjük .
  3. Majd visszatesszük a tűzre és sűrű pudingot főzünk. Folpackal befedjük, hogy ne bőrösödjön be.
  4. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd csillagcsöves habzsákba szedjük. A tortakarikát három lapra vágjuk. A mascarponét habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és összekeverjük simára.
  5. A tortatartóra vagy tányérra rakjuk az első lapot, majd megkenjük a vaníliás mascarponekrémmel és megszórjuk a szeletelt eperrel . Majd a következő lapot rárakjuk és ismét krém és eper. Végezetül rárakjuk a tetejét.

Díszítés

  1. A tortát bevonjuk a tejszínnel, majd kirakjuk az oldalát és a tetejét szeletelt eperrel. A kész tortát hűtőbe rajuk legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek