adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
403
Kalória
9g
Fehérje
32.8g
Szénhidrát
27g
Zsír
164g
Víz
96.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
15.4g
Cukor
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2420
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 164 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
403
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 161.9 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 578 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 647 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 196.8 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 984.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 336 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 1417 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
2420
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
163
kcal
Elkészítés
- A réteslapot kitekerjük, és két 18 cm kört kivágunk belőle, ollóval a legegyszerűbb. Tehát 2x8 lapos, 18 cm átmérőjű körünk lesz. Négy laponként kisütjük úgy, hogy egy tepsibe alufóliát teszünk , erre rakjuk a 4 laposra szétszedett korongokat. Megkenjük a tetejét pici olajjal, és előmelegített sütőben 5 perc alatt aranysárgára sütjük. A többi lapot is kisütjük.
- Az epret kis kockákra felvágjuk, és félretesszük.
- A zselatint 2 dl vízzel 2-3 percig kevergetve főzzük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a joghurttal simára keverjük, majd a zselatint is belekeverjük.
- Rögtön összeállítjuk a tortánkat. 2 lapot tegyünk egy tortás tálra, kenjük meg a krémmel a lapot kb. fél cm vastagon. Szórjuk meg eperdarabokkal, tegyünk ismét két lapot nyomjuk óvatosan le, hogy ne törjön el a lap, és megint kenjük meg krémmel, majd eperrel megszórjuk, és így folytatjuk a rétegezést. Legfelülre réteslap kerüljön.
- Hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Sütés ideje: 10 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
Egy régi újságból való ez a recept. Volt maradék tejszínhabom, ezért két tortát csináltam. Egy szép pici epreset, és egy csúnya nagy barackossat (befőttből) :). Hamar elfogyott.