r
Nosalty Logó

Gyors vaníliás-epres brownie torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Gyors vaníliás-epres brownie torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Brownies alap

Krém

Díszítés

Összesen 1456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Brownies alap

Krém

Díszítés

Összesen 8733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Brownies alap

Krém

Díszítés

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    443.4 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9519.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1572 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1153 mg
  • Foszfor
    2569 mg
  • Nátrium
    3963 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1108.2 g
  • Cukor
    794 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2499 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2382 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1383 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1357 micro
Összesen 8733 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Brownies alap

Krém

Díszítés

Elkészítés

Brownies alap

  1. Az olvasztott margarint a cukorral fél percig kézi (nem robot) habverővel kevergetjük, majd egyenként elkeverve hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát. Egy percig kevergetjük.
  2. Folytonos keverés mellett hozzáöntjük az olvasztott tejcsokit és simára keverjük. Spatulával hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sót, majd ha csomómentesre kevertük, hozzáforgatjuk az apróra tördelt étcsokit is.
  3. Egy 20 cm-es kapcsos formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a csokis massza negyedét, majd előmelegített sütőben 170 C°-on 30 percig sütjük, ezután sütőrácson 30 percig hűtjük. A másik három részletet is ugyanígy kisütjük.

Krém

  1. Az alapporhoz hozzáöntjük a tejet, majd először alacsony, aztán egyre magasabb fokozaton felverjük a krémet, amíg sűrű állaga nem lesz.

Díszítés

  1. Az epreket megmossuk, vékony szeletekre vágjuk őket, a habtejszínt kemény habbá verjük. Az étcsoki egyik felét megolvasztjuk, belemártunk egy szem epret, és csumájával lefelé állítva betesszük pár percre a fagyasztóba hogy szépen rádermedjen, a csoki másik felét félretesszük.
  2. Rétegezzük a tortát: habzsákba töltjük a vaníliás krémet, majd körbe 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk. Körben egy-egy halmon elhelyezünk 8 szelet epret, majd a közepébe körkörösen egy kis krémet nyomunk. Jöhet a tetejére a második lap, ugyanígy járunk el vele, majd a harmadikkal is, végül ráhelyezzük a negyedik lapot.
  3. A torta tetejére habzsákból 8 nagy, közéjük 8 kicsi halmocskát nyomunk a felvert habtejszínből, a kicsi halmokra eper szeleteket, a nagyokra egy-egy szem áfonyát teszünk. A torta közepébe egy magasabb halmot nyomunk és rátesszük a csokiba mártott epret. A maradék étcsokoládét ráreszeljük, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 906
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 10.

Receptkategóriák

Gyors vaníliás-epres brownie torta
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

Brownies alap

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?