Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtkrémes-epres torta

Joghurtkrémes-epres torta
Joghurtkrémes-epres torta
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam a receptet, amit kicsit átalakítottam, aki édesebben szereti, tehet több cukrot a krémbe.

A tetejére a csokimázat is meg lehet felezni, de mi nagyon szeretjük a csokit, így jó csokis.

hozzávalók / 5 adag

A krémhez

A tésztához

A tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret apró darabokra vágjuk.
  2. A zselatinokat elkészítjük az utasítás szerint,a tejszínhabot habosra verjük az ásványvízzel, a vaníliás és a porcukorral, hozzákeverjük a felolvasztott zselatint, majd a joghurtot, végül az epret kanálal belekeverjük a krémbe.
  3. Folpackkal kibélelünk egy kerek tortaformát (én műanyag tálat használtam), beleöntjük a joghurtos krémet, kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Az ét- és a tejcsokoládét megolvaszjuk a margarinnal, és beleforgatjuk a puffasztott rizst, majd a krémre simítjuk, visszateszük kb. 1 órára.
  5. A tortát borítsuk ki egy tálcára.
  6. Az ét- és a tejcsokoládét megolvasztjuk a margarinnal, hozzákeverjük az ásványvizet.
  7. Kenjük a csokoládémázat a tortára, és hagyjuk, hogy lefolyjon az oldalára, majd tegyük a tortát a hűtőszekrénybe akár egy éjszakára.
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 539
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta sütés nélkül, joghurtos torta puffasztott rizzsel, joghurtos epres torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vladyslaus
Vladyslaus Sat, 2013-09-14 11:22

Kedves Angie!
A recept használhatatlan. Sok helyen olyan homályosan fogalmaz, hogy teljesen érthetetlen a leírás. 20 dkg tejszínhabpor? Egy kis tasak 8g, azaz ebből kéne 25 darab? A tejszínhabot felverjük az ásványvízzel. Szénsavas, mentes? És egyáltalán, a kész habot, vagy az indokolatlan mennyiségű port? Ha a még meleg zselébe beleöntöm a hideg joghurtot, az hirtelen összecsomósodik.. Szóval, ha lehet máskor kicsit pontosabban fogalmazzon kérem..

896
eper 30 dkg
zselatin 60 g
tejszínhab por 20 dkg
ásványvíz 4 dl
vaníliás cukor 1 ek
porcukor 3 ek
joghurt 5 dl
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
margarin 5 dkg
puffasztott rizs 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
ásványvíz 30 ml