r
Nosalty Logó

Csokoládés-kukoricapelyhes sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Csokoládés-kukoricapelyhes sajttorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Összesen 4994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    363.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2793.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3512 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    608 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1174 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3447 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 4994 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Elkészítés

A krémhez:

  1. A vajat egy széles lábasban felolvasztjuk a csokoládéval, majd hozzákeverjük a szárított kukoricapelyhet (cornflakeset). Egy fakanállal kissé megtörjük, hogy a pelyhek jobban formázhatóak legyenek.
  2. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát az oldalával együtt vajjal kikenünk, és a csokoládés masszát jól lenyomkodva, tömören elsimítjuk az alján. Betesszük a hűtőbe, hogy jobban megdermedjen.
  3. A zselatinlapokat egy kis tálban kevés vízbe 10 percre beáztatjuk. Egy keverőtálban 5 perc alatt habosra keverjük a tojássárgákat a xilittel, majd hozzáöntjük a citromlevet és a krémsajtot. A tejszínt egy külön edényben keményre felverjük. Most kinyomjuk kissé a zselatint, és egy kis lábasban megmelegítjük, épp hogy felolvadjon. Ha kész, a folyékony zselatint és a felvert tejszínt belekeverjük a tojásmasszába.
  4. A meggyet leszárítgatjuk, hogy ne áztassa el a krémet. A csokoládés pelyhet kivesszük a hűtőből, rátesszük a kissé megszárított meggyet, majd egyenletesen rásimítjuk a krémet. A tortát 2 órára behűtjük, hogy megdermedjen. Csokiforgácsokkal lehet díszíteni.
  • Tepsi mérete: 24
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7896
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökéletes és könnyed desszert ebéd utánra, amit még sütni sem kell.

Hozzávalók

A krémhez:

A csokoládépehelyhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!